Legg til Google Reader Legg til Økonomiguiden som RSS-feed. Få innlegg fra Økonomiguiden på epost.

Ukas beste – uke 51

16. December 2008 | Av | Kategori: Diverse | Permalenke

1. Shopping ergo sum.
Cathrine Sandnes (redaktør) perspektiver på finanskrisen. En kronikk som fikk meg til å smile godt.

Samtidig prøver jeg å forklare barna hvorfor vi ikke skal kjøpe alt som er stygt, selv om det er billig.

2. Økonomiske utsikter – del 1 og del 2.
Artikkelserie der bloggeren “frydonomics” gir deg sine synspunkter på finanskrisen.

Krakket startet som vi kjenner som subprimekrisen i USA der det ble klart at en god del amerikanere hadde lånt mer enn det de kunne betale tilbake. Av media fremstilles dette som selve årsaken til krisen, men dette er langt i fra sannheten.

3. Verste siden 2. verdenskrig (Får premie for Ukas mest pessimistiske.)
Dagbladet spår “verdens undergang” i 2009. Selv er jeg optimist og trøster meg med at verden har jo ikke gått under før, så hvorfor skal den gjøre det nå? Jeg har fortsatt jobb og ser egentlig på finanskrisen som et kjempetilbud på verdipapirer.

Verdensøkonomien har havnet i sin verste krise på nesten 70 år, og verre blir det neste år med USA, Vest-Europa og Japan i resesjon.

4. Hvordan påvirker det rufsete aksje- og finansmarkedet lommeboken din?
Forbrukerøkonom Magne Gundersen, kjent fra Luksusfellen på TV3, gir deg i denne videoen noen gode råd om hvordan du kan forberede deg på trange tider.

5. Olav Thon slår til.
En tidligere førsteamanuensis ved Pedagogisk Forskningsinstitutt undrer seg over hvor “totalt samfunnsmessig umusikalsk” mange i næringslivets lederskap kan oppføre seg.

Det blir hevdet at man må gi så gode tilbud fordi ellers forsvinner de beste ut av landet. Jeg har mine tvil om hvor holdbart argumentet egentlig er. Hvor mange av de norske næringslivslederne er gode nok for de store konsernene i utlandet? Neppe mange.

6. Dagens tegneserie
Kommer Kongressen til å redde bilindustrien i USA?

7. Strømprisene er på vei ned.
Finanskrisen fører til at strømprisene er på vei ned. Så, hvor lenge går det nå før nettleien går opp?

8. Nå blir det tryggere å betale regningene på nettbanken.
Nye regler vil redusere faren for store tap om man for eksempel skriver inn feil kontonummer ved betaling av regninger i nettbank. Selv om ditt ansvar blir begrenset oppad til 12 000 kr, er det fortsatt viktig å dobbelsjekke at du har brukt riktig kontonummer.

Det nye forslaget innebærer at du må ut med en egenandel på minimum 1200 kroner dersom du taper penger på grunn av feil bruk av nettbanken.

Stikkord: , , ,

Legg igjen en kommentar -

XHTML: Du kan bruke følgende tagger: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>