Legg til Google Reader Legg til Økonomiguiden som RSS-feed. Få innlegg fra Økonomiguiden på epost.

Ting jeg ikke skal kjøpe i dag

12. April 2008 | Av | Kategori: Diverse | Permalenke

I løpet av dagen har jeg som alle andre dager blitt bombardert med reklame fra aviser, tv og på nettet. Dette er helt normalt, men i dag har jeg bitt meg merke i noen av dem og presenterer her 7 ting verken jeg selv eller min privatøkonomi tillater meg å kjøpe denne uken.

1. Nivea Oxygen Power Gel.

Oxygene Power
Foto: Nivea

“Nå med 15% oksygen!” Jaha, for en fin måte å fortelle folk at de nå får 15% mindre for pengene sine. Den dyre kremtuben er halvfull av luft :) . Hver gang det kommer en reklame for et nytt vidundermiddel på tv blir jeg like imponert over at annonsøren faktisk får folk til å kjøpe produktet. I dag ler vi av oldeforeldrene våre når de forteller om medisinen balsamen de smurte på brystet når de var forkjølet. Balsamen som i tillegg til å knekke influensa også kurerte håravfall, fotsvette og hermoroider. Er det egentlig noen forskjell i dag når vi kaster bort massevis av penger på produkter som med “garantert virkning innen 30 dager” lover å kurere alt fra håravfall til rynker? Provitamin-B5, hva er det? Det visste ikke engang hudlegen eller professoren som begge ble intervjuet i Forbrukerinspektørene i NRK for noen år siden. Det finnes ikke noe provitamin-B5 andre steder enn på etiketten på sjampoflasken. Nei, jeg kommer nok aldri til å kjøpe Nivea Oxygen Power Gel.

2. Gillette Fusion barberhøvel.

Gillette Fusion
Foto: Gillette

Jeg bruker høvel når jeg barberer meg fordi jeg synes det gir en bedre barbering enn en barbermaskin. I tillegg har jeg aldri noen problemer med å finne en kontakt og jeg slipper å gå skjeggete fordi barbermaskinen min er tom for strøm på fjellet. Så hvorfor skulle jeg kaste bort penger på en batteridrevet barberhøvel som er nesten like dyr som en barbermaskin? “Nå med en forbedret Lubrastrip indikator som forteller deg når det er på tide å skifte blad.” Jaha, jeg vil heller si at det er på tide å skifte blad når barten står igjen når man er ferdig å barbere seg. Man trenger ingen forbedret indikator for å vite når det er på tide å skifte blad. Det er bare å kaste et blikk i speilet…. Mye skjegg og blod = På tide med nytt barberblad!

3. GPS i bilen.

sary680
Creative Commons License Foto: hairy t

Det er heller sjelden at jeg kjører særlig langt i Amazonasjungelen eller i villmarken i Sibir. Jeg kan veien til jobb så godt utenat at jeg sikkert kunne kjørt den i søvne. De fleste andre veier og gater er som regel godt skiltet, og når jeg kjører på eller til ukjente steder har jeg takket være NAF-medlemskapet mitt verdens beste kartbok i bilen til enhver tid. Nei, jeg kommer nok ikke til å bruke 3000 kr på et GPS system til bilen med det første.

4. Radarvarsler i bilen.

Jeg kan ikke tenke meg å kaste bort mer enn 1000 kr for en slik dings. Ikke bare risikerer man en bot på 5-7000 kr om man blir tatt med en slik i bilen, men politiet vil også reise straffesak, slik at man vil ende opp med en svart flekk på rullebladet. Er det verdt prisen? Neppe. Prøv heller å holde fartsgrensene, du sparer nemlig ikke så mye som du tror på å kjøre fort, hverken av tid eller penger.

5. Tempur Supreme madrass til sengen.

Hvem i all verden er det som kan sove godt om natten etter å ha brukt 54 000 kr på en madrass? (+15 000 kr for en Zen sengebunn til madrassen.) Onkel Skrue har madrassen fylt med penger, men det er ikke noe for vanlige dødelige. God søvn på en god madrass er viktig, men man trenger ikke bruke en formue på den.

6. Star Wars R2D2 DVD prosjektor.

R2D2 prosjektor
Foto: Ministryofgadgets.com

Da første Star Wars filmen gikk på NRK ble jeg en stor fan, og en stund brukte jeg alt av ukepenger på figurer som jeg lekte med. Heldigvis har dette gått over nå, og tanken på å bruke over 20 000 kroner på en R2D2 prosjektor virker litt fjern. Selv med et bilde 80 tommer, en Millenium Falcon fjernkontroll og docking stasjon for iPod tror jeg at jeg takker nei til dette tilbudet. I will not come to the dark side!

7. Vibroshape.

Vibroshape
Foto: TV-shop

“10 minutter pr dag i ro og mak i ditt eget hjem. Det er alt du trenger for å få økt fettforbrenning og økt muskelstyrke. Vibroshape, det profesjonelle treningsbeltet som ved hjelp av vibrerende bevegelser og varme reduserer utvalgte deler av kroppen. Raskt og enkelt!” Nja, jeg tror nok heller jeg går en tur i skogen. Å “redusere utvalgte deler av kroppen” er ikke akkurat det jeg helst vil gjøre på en lørdagskveld.

God helg!

Stikkord: , ,

7 kommentarer
Legg igjen en kommentar »

 1. 15% mer oksygen! Ha ha, den var god! Men ærlig talt: Det er kulere med høvel enn med maskin, mer personlig, liksom. Og at den vibrerer er en bonus. Jeg mener det!

  Rabbagast’s siste blogginlegg..Fire ting du kan gjøre med faner i Firefox, men ikke i Internet Explorer

 2. So? Agurk er 90% vann, men jeg foretrekker den slik.

  😉

 3. Rabbagast sa: “At den vibrerer er en bonus”

  Ja, det er mulig. Jeg barberer meg bare i ansiktet, og har heller ikke prøvd Fusion, så det vet jeg ikke :)

 4. Eh, hvor antydes det at jeg barberer meg…? Jeg blir helt susete av slike antydninger.

  Rabbagast’s siste blogginlegg..Fire ting du kan gjøre med faner i Firefox, men ikke i Internet Explorer

 5. Jeg er susete selv og burde visst bedre enn å komme med kommentarer så sent på kveld.

  Skjemmes og går rett i seng…

 6. Vel…. den prosjektoren var jo litt kul da?

 7. Tenk som mann å sovne av med en VibroShape på magen, og så ristet den seg ubemerket litt nedover på kroppen… Hvis den faktisk var i stand til å “redusere utvalgte deler av kroppen”, kunne det jo endt med forferdelse! Enda godt det finnes lignende apparater som kan bygge opp utvalgte deler av kroppen, ved hjelp av elektriske impulser… Skjønt, støt i underlivet er muligens enda vanskeligere å lage overbevisende reklame om :-p

Legg igjen en kommentar -

XHTML: Du kan bruke følgende tagger: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>