Legg til Google Reader Legg til Økonomiguiden som RSS-feed. Få innlegg fra Økonomiguiden på epost.

Artikler med stikkord ‘ styringsrente ’

En gyllen mulighet

17. June 2009 | Av | Kategori: Min økonomi

Dersom jeg fremover fortsetter å betale inn ekstra med ca 2 800 kr som står igjen på konto, og om jeg regner med en effektiv rente på 5 % de neste 8-9 årene, vil jeg ha nedbetalt boliglånet mer enn 6 år før tiden. I tillegg vil jeg spare over 120 000 kr i renteutgifter. Denne tanken er god nok motivasjon til at jeg enn så lenge ikke har noen som helst planer om å redusere på de ekstra innbetalingene selv om det kan være “temmelig mye måned igjen på slutten av pengene mine”.Styringsrenta går ned igjen

4. February 2009 | Av | Kategori: Diverse

Norges Bank satte i dag som ventet ned styringsrenten til 2,5 %. Man kan diskutere i det vide og brede hvor bra dette egentlig er for den norske økonomien, men for min egen del, og i den situasjonen jeg er i nå, er dette positivt. Jeg betaler inn så mye ekstra jeg bare klarer på […]Renten ned til 1 prosent før sommeren?

2. February 2009 | Av | Kategori: Diverse

Fagfolk må gjerne diskutere hvorvidt dette egentlig er til det beste for økonomien vår, men jeg ser i hvert fall frem til lavere rente på boliglånet mitt. Så får jeg heller leve med en litt lavere rente på sparepengene mine. Nå som aksjemarkedet ser ut til å ha stabilisert seg noe, skal uansett en større del av sparepengene mine over i fond og aksjer, så en lavere innskuddsrente vil uansett ikke ta fra meg nattesøvnen.