Legg til Google Reader Legg til Økonomiguiden som RSS-feed. Få innlegg fra Økonomiguiden på epost.

Artikler med stikkord ‘ strategi ’

Kalkulator for nedbetaling av gjeld

30. April 2009 | Av | Kategori:

Har du flere dyre smålån og kreditter bør du snarest kvitte deg med disse. Slik gjeld er veldig dyr, og gjør et stort innhugg i din privatøkonomi. I et tidligere innlegg her på Økonomiguiden kan du lese om hvordan du på en enkel måte kan nedbetale gjelden din raskere enn planlagt ved hjelp av snøballmetoden. […]Bankene fortsetter å lure oss

17. December 2008 | Av | Kategori: Min mening

Etter at Norges Bank satte ned styringsrenten i dag med 1,75 % har det vært mye oppstyr i mediene. Både VG og Dagbladet fremhever på sine førstesider at Nordea nå følger etter og setter ned renten med hele 1,75 %. Hvorfor sier ikke bankene sannheten; at de vingler og velger forskjellige strategier for rente opp- […]Slå kaldt vann i blodet!

24. January 2008 | Av | Kategori: Fond, Sparing

Nedgangen på børsene siste ukene kan faktisk være en beskjed til oss alle om at det nå er på tide og opprette en fast spareavtale. Selv om kursene nå er lave, er dette ikke tiden til å investere alle tilgjengelige midler i fondsandeler. Om du ikke allerede har en fast spareavtale for sparing i aksjefond, er dette et perfekt tidspunkt å starte på. En fast, jevn sparing vil være effektiv, og du sprer risikoen.Ikke gå i fondsfella!

21. November 2007 | Av | Kategori: Fond

En del fondseiere prøver å investere pengene sine i fond i takt med svingningene på børsene, og de fleste mislykkes med denne strategien. For de fleste småsparere er det vanskelig å være oppmerksom og rask nok til å lykkes med en slik sparestrategi. Når verdiene stiger og media omtaler dette, kjøper gjerne folk fondsandeler for å få bli med på oppturen. Da er kanskje toppen allerede nådd. Når verdiene synker igjen, griper panikken om seg, men folk selger andelene sine først når bunnen er nådd. Deretter stiger gjerne kursen på fondsandelene igjen, slik at det eneste du oppnår med en slik strategi for sparingen din er at du får bli med på nedturen.