Legg til Google Reader Legg til Økonomiguiden som RSS-feed. Få innlegg fra Økonomiguiden på epost.

Stakkars Julenissen!

18. December 2008 | Av | Kategori: Diverse | Permalenke
Juletre

Da fire av nissens gode hjelpere ble syke tidlig lille julaften klarte ikke vikarene å lage leker like fort som de fast ansatte hjelperne, noe som gjorde at julenissen begynte å føle julestresset for alvor.

Så fortalte Nissemor at hennes mor var på vei for å besøke dem og tilbringe julen hos nissefamilien, og julenissen ble enda mer stresset.

Med synkende humør og stigende blodtrykk gikk julenissen ut på nisselåven for å sele på reinsdyrene for en liten mosjonstur dagen før dagen. Håpet var at litt frisk luft skulle få han til å føle seg litt bedre og å stresse ned. Men da han kom inn på låven holdt fire av reinsdyrene på å kalve, og tre andre hadde sparket seg gjennom veggen i stallen og var ute i det fri et eller annet sted.

Så isteden for å få seg en tur i frisk luft, bestemte julenissen seg for at han skulle gjøre unna litt arbeid på forhånd og laste sleden med gavene som var ferdig pakket. Men da han begynte å laste opp i sleden, knaket det under sleden og et av gulvbordene knakk slik at sleden veltet. Leker og papir lå strødd utover hele låvegulvet.

Julenissen begynte nå å bli skikkelig frustrert, så han gikk inn igjen på kjøkkenet for å ta seg en skvett eplesider med en ørliten tår vodka i. Men da han kikket inn i skapet oppdaget han at de “gode” hjelperne hadde drukket opp eplesideren og stukket av med vodkaen. I ren og skjer frustrasjon mistet han sidermuggen. Det falt rett i gulvet og gikk i tusen knas. Julenissen sukket tungt og gikk for å hente sopelimen for å rydde opp etter seg. Problemet var bare at en eller annen gang etter at nettene ble lange og kulda satte inn hadde musene sett sitt snitt til å gnage av halmen på sopelimen.

Akkurat da ringte det på døren, og den etter hvert temmelig irriterte julenissen rev opp døren. Og der, i lyset fra stjernene, stod en liten engel med et stort flott juletre.

Engelen smilte og kvitret, “God Jul Nissefar! Er ikke det en nydelig førjulskveld? Jeg tenkte jeg skulle stikke innom med dette nydelige juletreet til deg. Hvor vil du jeg skal gjøre av det?”

Og slik startet tradisjonen med engelen i toppen av juletreet…

Stikkord: , , ,

Legg igjen en kommentar -

XHTML: Du kan bruke følgende tagger: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>