Legg til Google Reader Legg til Økonomiguiden som RSS-feed. Få innlegg fra Økonomiguiden på epost.

Spar tid og penger ved å betale litt ekstra på lånet ditt

1. February 2008 | Av | Kategori: Lån | Permalenke

Her er det mye penger å spare!

Som tidligere omtalt kan du spare svært mye tid og penger på å betale inn litt ekstra på lånet ditt, spesielt om du er ung, nyetablert og nettopp har begynt nedbetaling av et stort lån.

Nå har vi satt opp en enkel lånekalkulator som kan gi deg et inntrykk av hvor mye du kan spare både av tid og penger ved å betale inn en liten ekstra sum på lånet ditt hver måned.

Gjenstår det f.eks. 1.350.000 kr av et lån på opprinnelig 1.500.000 kr med en løpetid på 25 år, kan du ved å betale 300 kr ekstra i måneden spare over 70.000 kr om vi forventer en gjennomsnittlig rente på 6,5%. I tillegg vil du være ferdig å betale ned lånet et år før tiden.

I etableringsfasen kan det være vanskelig å finne midlene til å foreta en slik ekstra innbetaling, men det er akkurat i denne tiden de ekstra innbetalingene har mest å si. Om du ikke finner midler noe sted til en slik innbetaling, kan du kutte ned på 4-5 øl på byen i måneden eller noen kopper latte i uken. Drikk vann til lunchen…. Selv et lite beløp vil gi deg en mye bedre privatøkonomi senere i livet. Om du setter opp et budsjett for deg selv eller din familie, vil det være enklere å se hvor du kan kutte for å få hente midlene du trenger.

Klikk her for å finne kalkulatoren og se selv!

.

Stikkord: , , , , ,

2 kommentarer
Legg igjen en kommentar »

  1. Som artikkelen påpeker, er det i løpet av de første årene som nyetablert ikke alltid like lett å finne de ekstra pengene hver måned til nedbetaling. Størrelsen på ekstrabeløpet vil derfor kunne variere fra måned til måned. Å likevel kunne måle effekten er viktig for motivasjonen. Som et supplement til Økonomiguidens lånekalkulator med fast månedsbeløp, kan da dette regnearket brukes:
    a) Regneark for OpenOffice v2.3,
    b) Regneark for Excel

  2. Tusen takk for besøket, kommentaren og linkene til de nyttige regnearkene dine!

Legg igjen en kommentar -

XHTML: Du kan bruke følgende tagger: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>