Legg til Google Reader Legg til Økonomiguiden som RSS-feed. Få innlegg fra Økonomiguiden på epost.

Spar penger på forsikringene dine

17. February 2008 | Av | Kategori: Forsikring | Permalenke

Broken car - Photo: duchesssa/sxc.hu

Vi har forsikringer alle sammen, og for disse betaler vi tusenvis av kroner i året. Vi har ganske enkelt ikke råd til å la være. Men betaler du for mye? Betaler du kanskje dobbelt? Har du allerede full dekning gjennom jobben? Du kan spare mye penger på å gå gjennom forsikringene dine, sjekke dekninger, og presse forsikringsselskapet ditt litt med tilbud fra andre selskap. Med en minimal arbeidsinnsats fra din side kan du på denne måten kan du spare tusenvis av kroner.

 1. Gå gjennom forsikringene dine.

  Alle arbeidstakere skal motta kopi av gjeldende forsikringsavtaler fra sin arbeidsgiver. Om du ikke har fått disse, så be arbeidsgiver om en kopi. Er du organisert, så finn frem avtalene fra fagforeningen din. Sett deg ned og gå gjennom alle avtaler, også dine private forsikringer. Husk å sammenligne dekningene på de forskjellige forsikringene. En billig forsikring trenger ikke nødvendigvis være en god forsikring. Vær nøye med å passe på at du har dekningene du trenger. Om du har dobbel dekning, f.eks. ved at du betaler innboforsikring samtidig som både du og ektefellen har innboforsikring gjennom fagforening, er det på høy tid å droppe den private.

 2. Hent inn nye tilbud.

  Her bør du bruke en del tid. Når du har skaffet deg oversikt over hvilke forsikringer og dekninger du egentlig trenger, kontakter du forskjellige selskaper og ber om tilbud på de aktuelle forsikringene. Bruk både telefon og internett for å hente inn priser, og om det er selskaper med kontor i nærheten, bør du også be om et personlig møte. Be om skriftlige tilbud og informasjon som du kan studere i fred og ro.

 3. Finn beste tilbudet.

  Bruk tiden du trenger for å vurdere de forskjellige tilbudene du har fått. Om du ser at noen forsikringer ikke har dekningen du trenger, så be om ny pris med tilfredsstillende dekning.

 4. Få lavere premie med forsikringsselskapet ditt.

  Snakk med selskapet ditt og be dem om nye tilbud på forsikringene dine. Vær ærlig og fortell at du har hentet inn tilbud fra andre selskaper, og at du nå vil ha redusert premien din. Om nødvendig kan du bruke de skriftlige tilbudene du har fått fra andre for å vise hva slags dekning den nye forsikringen vil ha. Det er da viktig å stryke over prisen i tilbudet fra andre selskaper, ellers vil ikke ditt eget selskap gå lavere enn akkurat under det nye tilbudet. Rådgiveren/selgeren vil kanskje satse på at du ikke tar ekstraarbeidet med nye helseattester o.l. og gi en høyere pris. Så hold kortene tett til brystet.

 5. Slå til på beste pris.

  Sannsynligheten for at ditt eget selskap svært gjerne vil beholde deg som kunde er stor, og du vil nok få det beste tilbudet de kan tilby deg. Om ditt gamle selskap gir deg et tilbud du kan leve med kan du beholde kundeforholdet. Om andre tilbud er bedre, så er det bare å bytte selskap. Det er slutt på den gamle regelen om at bytte av forsikringsselskap bare kan skje ved hovedforfall. Du kan når som helst i løpet av året bytte forsikringsselskap. Slik kan du spare tusenvis av kroner

Her er min historie fra forrige uke:

Kilometerne ruller fort når man er ute og kjører. Med noen uventede langturer la jeg forrige måned merke til at kilometertelleren i bilen nærmet seg punktet der jeg ville overskride min årlige kjørelengde.

Med dette i tankene lot jeg derfor være å skjelle ut selgeren fra et stort forsikringsselskap som ringte meg med et godt tilbud (jeg er registrert i reservasjonsregisteret i Brønnøysund). Isteden for ba jeg om noen dager til å gå gjennom forsikringene mine, og ba om å bli ringt tilbake senere. Jeg logget meg på min side hos forsikringsselskapet mitt, og sjekket prisen på bilforsikringen med høyere kjørelengder. I tillegg sjekket jeg pris på en høyere innboforsikring.

Totalprisen for alle forsikringer var tidligere 8000 kr, og ny pris ville med alle internett- og fordelsrabatter bli så vidt over 10 000 kr, altså en økning på 2 000 kr i året for 8 000 km ekstra kjørelengde og dobbel forsikringssum på innbo.

På avtalt tidspunkt ble jeg oppringt av det konkurrerende forsikringsselskapet, og ba om pristilbud på de samme forsikringene jeg hadde hentet tilbud på fra mitt eget selskap. Totalprisen ble akkurat i underkant av 10 000 kr i året. Jeg ba derfor om et personlig møte med rådgiveren min i mitt eget selskap, og ba om nytt tilbud. Jeg sa at jeg hadde blitt kontaktet av et annet selskap, og at jeg nå gjerne ville ha en bedre pris enn jeg hadde blitt tilbudt på mitt selskaps nettsider.

Etter en gjennomgang av de ulike forsikringene, fikk jeg tilbud om en ny totalpris på 9 000 kr i året, og takket ja. 1 000 kr spart på mindre enn en times arbeid.

Lykke til!

PS: Har du prutet på forsikringspremien din? Legg gjerne igjen en kommentar nedenfor og fortell hvordan og med hvor mye du fikk redusert premien din.

Stikkord: , , , , ,

4 kommentarer
Legg igjen en kommentar »

 1. Jeg gjorde dette, fikk mer forsikret og betalte litt mindre ved å bytte forsikringsselskap!

 2. […] Spar penger på forsikringene dine. Bruk ikke kaskoforsikringen din på småskader. Når bonustapet kommer med i regnestykket, må skaden være stor for at det lønner seg å gjøre dette. Øk isteden egenandelen din og få redusert premien. Spar kaskoen til du virkelig trenger den. Bruk samme taktikk på innbo og villaforsikring. Blir en rute knust, så ta den ikke på forsikringen. Øk heller denne egenandelen også, og reduser premiene dine. Før hvert hovedforfall bør du hente inn tilbud fra flere selskap. Ikke nøl med å skifte forsikringsselskap om du får et tilbud ditt eget selskap ikke kan matche. […]

 3. Hei
  Jeg meldte meg inn i et boligbyggerlag slik at jeg kunne ha forsikringen i norske bbl her sparte jeg noen tusenlapper:)

 4. Hei Fabian!

  Og takk for tipset! En ekstra fordel for deg er at du ved å være medlem av et boligbyggelag tjener opp ansenitet som du kanskje en gang kan bruke forkjøpsretten din og gjøre et boligkupp. Bonus! Men glem ikke å sjekke rundt etter bedre tilbud om en stund.

Legg igjen en kommentar -

XHTML: Du kan bruke følgende tagger: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>