Legg til Google Reader Legg til Økonomiguiden som RSS-feed. Få innlegg fra Økonomiguiden på epost.

Kjør grønt – Spar penger

18. November 2007 | Av | Kategori: Sparetips | Permalenke

Å være miljøvennlig er ikke alltid lønnsomt, men når det gjelder bilkjøring så kan man faktisk spare tusenlapper på å “kjøre grønt”.

Mange har i dag begynt å tenke mer miljøvennlig og det finnes et stort antall miljøbiler; el-biler, bybridbiler, biogassbiler og etanolbiler. Felles for disse er at de har et litt lavere forbruk av drivstoff og lavere utslipp av bl.a. CO2.

Det ikke bare miljøet som blir spart om man kjøre miljøvennlig. Din privatøkonomi kan også påvirkes i positiv retning. Denne artikkelen vil vise deg at du faktisk kan spare mye penger på å kjøre grønt.

Kjør økonomisk:
Du tror kanskje at du som sjåfør er flink til å kjøre drivstofføkonomisk? Ta et hurtigkurs i økonomisk kjøring og lær deg hvordan du kan bli enda bedre. Kan du klare å forandre kjørestilen din slik at du reduserer drivstofforbruket med bare 5%, så vil du kunne spare over 1000 kr i året med en kjørelengde på 20 000 km/år.

Velg en bil med lavt forbruk:
Om du i tillegg til å forandre kjørestilen din velger en bil med et lavere drivstofforbruk kan du spare mye penger. Om du f.eks. senker forbruket fra 1 l til 0,7 l/mil så kan du med dagens drivstoffpriser (12 kr/l) spare 3600 kr per 10 000 km. Du bør også tenke på at en drivstoffgjerrig og mer miljøvennlig bil ikke bare er billigere i drift, men som regel også i innkjøp. Dette kan være en bonus å ta med seg her i avgifts-Norge.

Senk hastigheten:
Jeg vil på ingen måte påstå at alle nordmenn kjører for fort, men for de av oss som gjerne ligger rundt 90 km/t på veien, er det penger å spare på å redusere hastigheten litt. Med en reduskjon på 10 km/t kan du spare opp mot 700 kr per 10 000 km. (Man slipper også å betale fartsbøter – et par tusenlapper spart her også kanskje?)

Det finnes også en del ekstra fordeler og rabatter for de som velger å kjøre miljøbiler; gratis parkering på ofentlige parkeringsplasser, gratis passering av bomringer, adgang til å bruke kollektivfeltet, fritak fra engangsavgift og moms ved kjøp av bil, fritak fra årsavgiften og generelt lite utgifter til vedlikehold av bilen.

Spar lommeboken og miljøet for merbelastningen som uøkonomisk kjøring medfører; Kjør grønt!

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar -

XHTML: Du kan bruke følgende tagger: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>