Legg til Google Reader Legg til Økonomiguiden som RSS-feed. Få innlegg fra Økonomiguiden på epost.

Spar penger i butikken med en prisbok

13. November 2008 | Av | Kategori: Sparetips | Permalenke
Handlevogn
Foto: Zela @ sxc.hu

Smarte mennesker handler smart i butikken. Og om du vil handle enda smartere kan du lage deg en prisbok. Skaff deg en liten notisbok som passer i lommen eller vesken, og bruk den for å holde oversikt og huske hva basisvarene du handler koster i de forskjellige butikkene. Dette er mye enklere enn å prøve å huske alle priser i de forskjellige butikkene.

Det kan kanskje virke som om det blir mye jobb å føre oversikt over priser på alle varene du kjøper gjennom uken, men du trenger ikke gjøre alt med en gang. Rom ble ikke bygget på en dag vet du. Prisboken din kan du bygge opp over tid, og etter hvert vil du dra mer og mer nytte av den. Du trenger heller ikke gå rundt i butikken som en eller annen industrispion og notere prisene på varene. Ta vare på kvitteringen og når du kommer hjem og har satt på plass varene kan du gå gjennom kvitteringen og skrive ned prisene på de viktige varene.

Bruk gjerne en side i boken til hvert vareslag. En for melk, en for bleier og en annen side for kjøttdeig. I kolonner skriver du opp navn på butikken, varemerket (Gilde eller Nordfjord kjøttdeig?), størrelsen på pakningen og enhetspris. Om det er et vareslag som jevnlig er på tilbud fører du opp tilbudsprisen også.

Etter hvert som du samler sammen priser vil du enkelt kunne finne billigste butikken og slik planlegge handleturen mens du skriver handlelisten din. Kommer du over tilbudsvarer i butikken merket med store bokstaver kan du enkelt se om det egentlig er noe godt tilbud eller om det er et lokketilbud. (Butikkene kan selge varer på “tilbud” som kanskje ikke er noe tilbud i det hele tatt, bare mindre forpakninger.) Når du kommer over gode tilbud på varer du bruker mye av kan du handle inn i større mengder og få mer igjen for pengene dine over tid.

Tenk på at selv om en butikk selger en vare billigere så er det ikke sikkert at du sparer så mye på å kjøpe den der. Sparer du egentlig noe på å kjøre tre kilometer ekstra for å kjøpe et kilo bananer kr 9,90 i steden for å betale kr 16,90 i butikken der du handler alt annet?

Om du vil kan du laste ned en mal til en prisbok du kan skrive ut. (Skriv ut på begge sider av arker og brett dem til en bok.)

Eksempel på en prisbok

Takk til Pengevett for inspirasjon!

Stikkord: , , , , ,

Legg igjen en kommentar -

XHTML: Du kan bruke følgende tagger: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>