Legg til Google Reader Legg til Økonomiguiden som RSS-feed. Få innlegg fra Økonomiguiden på epost.

Spar 47000 kr på disse fire nyttårsforsettene:

31. December 2007 | Av | Kategori: Sparetips | Permalenke

Et nyttårsforsett er ofte nyttig for kroppen din, men de kan også være bra for lommeboken.

Slutt å røyke.
Hvis du røyker 20 sigaretter om dagen og slutter med denne uvanen ved midnatt nyttårsaften, vil du ha over 27 000 kroner i lommeboken neste gang du skal på nyttårsfest.

Lag matpakke.
I Norge er det vanlig å ta med matpakke på jobb eller skole. Men er du blant dem som i lunsjpausen går til 7-Eleven eller til en restaurant for å handle lunsj, kan du spare penger ved å gå over til å ta med matpakke. Du trenger ikke spise tørre brødskiver med svett ost. Lag mat for flere dager om gangen og pakk den i passe porsjoner. Om du ikke har mulighet til å varme maten på jobb, kan du holde deg til salater og retter som kan spises kalde. Om du fryser inn maten i passe porsjoner, kan du ta den rett fra fryseren når du går på jobb eller til skolen. Lunsjen din vil være opptint og klar når sulten melder seg ut på dagen.


Spiser du lunsj ute for ca 60 kr dagen, og går over til en matpakke til ca 25 kr, vil du på et år spare over 11 500 kr (Dette tilsvarer et to-ukers all-inclusive opphold på et topp hotel ved Middelhavet).

Drikk mindre.
Drikker du 4 øl til 60 kr ute på byen en gang i uken, koster dette deg ca 12 500 kr i året. Om du forandrer litt på drikkevanene dine og halverer antallet byturer, sparer du over 6000 kr i løpet av det kommende året.

Sykle til jobben.
Har du 7 km til jobben koster bensinen i gjennomsnitt 3275 kr (12 kr/l og med et forbruk på 7,5l/100 km). Om du sykler eller går til jobben, vil du ikke bare spare penger og miljøet, men kroppen din får også god trening. Her kan du altså slå sammen to forsett (Å spare mer penger og å begynne å trene).

Stikkord:

Legg igjen en kommentar -

XHTML: Du kan bruke følgende tagger: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>