Legg til Google Reader Legg til Økonomiguiden som RSS-feed. Få innlegg fra Økonomiguiden på epost.

Sov bedre, spar penger!

24. January 2008 | Av | Kategori: Sparetips, Strøm og strømpriser | Permalenke

Det er vinter og kaldt, julen er over og januar er her med alle de ekstra utgiftene.

Vi sukker og klager over strømregningene, mens vi fortsetter med å varme opp ubrukte rom og holder en unødvendig høy temperatur i alle rom døgnet rundt. Dette ekstra energiforbruket gir selvfølgelig høyere utgifter, og disse vil vi kvitte oss med.

Tenk derfor først igjennom om ikke du kan senke temperaturen i rom som står ubrukte. Monter timer på elektriske ovner, slik at de ikke står på natten gjennom. Biltema har timere til ca 25 kr, og denne investeringen tjener du fort inn igjen.

Eksempel: Du monterer en timer/tidsstyring på en panelovn i stuen. Timeren slår av ovnen fra midnatt til klokken 5 om morgenen og mellom 10 og 14 på dagtid, tilsammen 9 timer. Slik sparer du kanskje 9 kW/h per dag, som med dagens strømpriser blir ca. 9 kr om dagen.

Så over til dagens egentlige tips:
Mange av oss har en for høy temperatur i soverommet. Dette vil på flere måter føre til at søvnkvaliteten vår reduseres. En høyere temperatur fører til at luftfuktigheten i rommet reduseres. Du våkner kanskje med tørre slimhinner i munn og nese, og klimaet på soverommet gir bedre forhold for husstøvmidd. Kroppen jobber tyngre, vi sover dårligere og strømregningen bare vokser.

Senk derfor temperaturen på soverommet ditt til 15-18 grader. Du vil spare penger, sove bedre og våkne opp med et klart hode som er fullt av pågangsmot og gode ideer om hvordan dagen skal brukes.

Stikkord: , ,

2 kommentarer
Legg igjen en kommentar »

  1. […] og blir satt p

  2. […] mer om strøm og strømpriser: Sov bedre, spar penger! Finn en billigere […]

Legg igjen en kommentar -

XHTML: Du kan bruke følgende tagger: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>