Legg til Google Reader Legg til Økonomiguiden som RSS-feed. Få innlegg fra Økonomiguiden på epost.

Slik kan du hjelpe en mistet mobil med å finne veien hjem

2. February 2014 | Av | Kategori: Diverse | Permalenke
Phone Home app som kan hjelpe deg med å finne en mistet mobil
Phone Home

Vi legger stadig mer av livet vårt inn på mobiltelefonen. Likevel meldes det om rekordmange mistede telefoner. Hittegodskontoret på Oslo Lufthavn melder om over 3000 gjenglemte mobiler og nettbrett i 2012, og bare 35 % blir tilbakelevert.

For mange foreldre er det en selvfølge at barna skal ha en egen mobiltelefon. Den er blitt et viktig hjelpemiddel i en hektisk hverdag som tillater oss å kunne kommunisere med barna våre, uansett hvor de befinner seg. Men hva skjer om våre kjære barn mister sin mobil?

De aller fleste av oss vil gjøre det beste vi kan for å få levere en funnet mobiltelefon tilbake til eieren. Rett og slett fordi vi er ærlige, og fordi vi lett kan kjenne oss igjen i situasjonen der “et helt liv” ligger lagret på telefon og minekort. Men hvordan kan vi finne ut hvem som eier den og hvordan vi kan oppnå kontakt med eieren?

Appen Phone Home kan gjøre denne jobben enklere. Når appen er installert og aktivert vil kontaktinformasjonen til eieren komme opp på skjermen med én gang man slår på telefonen, eller kobler den til en lader dersom den er tom for strøm. Den er ikke avhengig av å ha nettilgang. Den ærlige finneren får tilgang til eierinformasjon, men ikke innholdet i resten av telefonen. Det er ingen sporingsapp, og den gir ingen alarm til eier om at telefonen er slått på. Men den gir finneren muligheten til enkelt å komme i kontakt med eieren. Du kan legge inn navn, epostadresse, alternativt telefonnummer og om du ønsker det en sum penger i dusør som en ekstra “gulrot” og finnerlønn.

Appen koster 15 kr og kan lastes ned fra Google Play her. Mer informasjon om bruk og oppsett av appen kan du finne på PhoneHome.no

(Utvikleren av appen er en bekjent av meg, men jeg bruker selv appen og er godt fornøyd med den selv om jeg enda ikke har mistet telefonen min. Jeg synes ikke prisen er avskrekkende når jeg tenker på at den kanskje kan medvirke til at jeg får tilbake bilder og andre filer jeg svært nødig vil miste.)

Stikkord: , , , ,

2 kommentarer
Legg igjen en kommentar »

  1. Hejsan,

    Jag driver en norsk finansportal och skulle vara intresserad av ett länkköp eller länkbyte.

    Ser fram emot att höra av er.

    MVH
    David

  2. Smart app, skal lastet ned! 😀

Legg igjen en kommentar -

XHTML: Du kan bruke følgende tagger: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>