Legg til Google Reader Legg til Økonomiguiden som RSS-feed. Få innlegg fra Økonomiguiden på epost.

Renten ned til 1 prosent før sommeren?

2. February 2009 | Av | Kategori: Diverse | Permalenke
pengekoffert
Foto: mikecco @ sxc.hu

I følge Dinside.no tror Nordea at Norges Bank vil sette renten ned 1,5-1 prosent før sommeren.

Norges Bank skal onsdag ha et nytt rentemøte, og mange forventer at styringsrenten skal settes ned med nye 0,5 %

Fagfolk må gjerne diskutere hvorvidt dette egentlig er til det beste for økonomien vår, men jeg ser i hvert fall frem til lavere rente på boliglånet mitt. Så får jeg heller leve med en litt lavere rente på sparepengene mine. Nå som aksjemarkedet ser ut til å ha stabilisert seg noe, skal uansett en større del av sparepengene mine over i fond og aksjer, så en lavere innskuddsrente vil uansett ikke ta fra meg nattesøvnen.

Onsdag skal uansett bli en spennende dag.

Les mer om rentenivået her:
Norges Bank
Nettavisen
VG
Dagbladet og Dagbladet Økonomi

Stikkord: , , , , , , ,

En kommentar
Legg igjen en kommentar »

  1. Staten tar formueskatt på 1,1 prosent av mitt bankinnskudd hvert år. I tilleg betaler jeg 28 prosent skatt av rentene. Med en innskuddsrente på 1,5 prosent taper jeg penger på å ha pengene i bank. Det ville være mer lønnsomt å puttet seddelbunkene inn i safen og ikke oppgitt formue på selvangivelsen. Da ville heller ikke lånetakerne nyte godt av mine penger. Når renta blir for lav mister dessuten folk respekt for sparing.

Legg igjen en kommentar -

XHTML: Du kan bruke følgende tagger: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>