Legg til Google Reader Legg til Økonomiguiden som RSS-feed. Få innlegg fra Økonomiguiden på epost.

Pass deg for bedragerne!

16. January 2008 | Av | Kategori: Aksjer, Fond, Investeringer | Permalenke

Kredittilsynet advarer mot investeringsbedrageri.

Investeringsbedrageri har blitt big business. Bedrageriene blir utført av sofistikerte og velorganiserte virksomheter med baser over hele verden.

Politiet, Kredittilsynet og andre etater blir så godt som daglig kontaktet av personer som har blitt tilbudt aksjer, fondsandeler og andre investeringsmuligheter per telefon, e-post eller post. Virksomhetene eller “rådgiverne” bak tilbudene er som regel alltid ukjente for den som mottar tilbudet.

Virksomhetsmønsteret er som regel det samme, og består som regel av tre faser som kan strekke seg langt utover i tid, gjerne over flere år.
* Fase 1: Formidling av finansielle instrumenter
* Fase 2: Tilbud om salg eller bytte av tidligere kjøpte finansielle instrumenter
* Fase 3: ”Hjelp” til å få tilbake penger som tidligere er investert

Dersom du blir kontaktet av en, for deg, ukjent virksomhet som vil hjelpe deg med å gjøre investeringer er det all grunn til å være forsiktig. Selv om tilbudene kan virke gode er det ingen grunn til å forhaste seg.

Ta den tiden du trenger, gjør hjemmeleksen din og sjekk bakgrunnen til virksomheten før du i det hele tatt tenker på å takke ja til tilbudet.


I Kredittilsynets register kan du finne alle norske foretak og virksomheter som har tillatelse til å tilby slike tjenester (Klikk her).

Kredittilsynet har også en liste over foretak og virksomheter fra andre EØS-land som har slike tillatelser (Klikk her).

Kredittilsynet publiserer investoradvarsler om navngitte aktører som opererer i markedet uten tillatelse samt investoradvarsler fra andre lands tilsynsmyndigheter på denne siden (Klikk her).

Gi aldri ut opplysninger om fødsels- og personnummer til uvedkommende. Blir du kontaktet av ukjente som ber om ditt personnummer, så nøl ikke med å kontakte politiet for å be om råd.

Penger fra himmelen er for godt til å være sant.
(Foto:AP-TURE @ sxc.hu)
Penger ramler som regel ikke ned fra himmelen!
Stikkord: , , , ,

Legg igjen en kommentar -

XHTML: Du kan bruke følgende tagger: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>