Legg til Google Reader Legg til Økonomiguiden som RSS-feed. Få innlegg fra Økonomiguiden på epost.

På tide å kvitte seg med MS Office

16. January 2008 | Av | Kategori: Sparetips | Permalenke

Regjeringen har vedtatt at innen 2009 skal all informasjon på statlige nettsider skal være tilgjengelig i åpne standarder, d.v.s de åpne dokumentformatene HTML, PDF eller ODF. Det blir derfor slutt på at de som ikke tar seg råd til å betale tusenvis av kroner for Office produktene fra Microsoft ikke er i stand til å åpne nærmere 60 000 statlige dokumenter som legges ut på internett hvert år.

Dette er regjeringens vedtak:

* HTML skal være primærformatet for publisering av offentlig informasjon på Internett.
* PDF er obligatorisk der man vil beholde det opprinnelig utseende på et dokument.
* ODF skal brukes til å publisere dokumenter som skal kunne endres etter at du har lastet det ned, for eksempel skjemaer som skal fylles ut.


Fornyelses- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys vil gjerne også at forvaltningen internt tar i bruk åpne programvareløsninger, som OpenOffice.org.

Standardversjonen av MS Office koster i dag kr 4235 hos MPX.no.

Fullversjonen av OpenOffice.org er gratis hos OpenOffice.org og kan håndtere officedokumenter.

Derfor: Går du med planer om å bruke flere tusen kroner for å kjøpe MS Office? Dropp det! Last heller ned OpenOffice, og spar tusenlappene dine i aksjefond.

Les mer på http://no.openoffice.org/index.html

Bilde av en måke
OpenOffice.org er en fri (åpen og gratis) kontorpakke – oversatt til bokmål, nynorsk og mange andre språk.

De norske oversettelsene er finansierte av stiftelsen Åpne kontorprogram på norsk, som er et samarbeid mellom flere kommuner og fylkeskommuner, Skolelinux og Norwegian Unix User Group.

Stikkord: , , , , , ,

Legg igjen en kommentar -

XHTML: Du kan bruke følgende tagger: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>