Legg til Google Reader Legg til Økonomiguiden som RSS-feed. Få innlegg fra Økonomiguiden på epost.

Oppdatering juni 2009

30. June 2009 | Av | Kategori: Min økonomi | Permalenke
Sommerferie
Foto: sakses @ sxc.hu

Juni kan oppsummeres kort på følgende måte: jobb, jobb, jobb, overtid, jobb, overtid, Springsteenkonsert i Bergen, fjelltur, jobb, jobb, jobb, overtid og enda mer jobb. Jeg har altså vært ganske opptatt i det siste, men i dag starter sommerferien min, og det er nesten tre hele uker til jeg skal på jobb igjen :) Hurra!

Jeg bruker mye penger på denne ferien, men den har vært planlagt lenge. Jeg sluttet å røyke for flere år siden, og har disse årene spart omtrent 15 000 kr hvert år på at jeg stumpet røyken. Disse pengene bestemte jeg meg for å bruke på sommerferie. Tanken var en ekstra motivasjon og hjalp på abstinensen i begynnelsen. Så, siden jeg ikke reiste på en skikkelig ferie i fjor sommer, tar jeg litt ekstra i denne sommeren. To uker all-inclusive på hotell i Alanya sammen med tanter, onkler og søskenbarn. Jeg gleder meg som en liten unge. Med lommepenger og diverse utgifter, blir det totalt en dyr ferie, og jeg kunne ha gjort en solid innbetaling på boliglånet med disse pengene. Men jeg lever på et ganske stramt budsjett ellers, jobber mye, og har klart å holde meg til planene mine hittil i år. Jeg har derfor ikke spesielt dårlig samvittighet for å belønne meg selv skikkelig disse ukene.

En annen stor utgiftspost denne måneden har vært terrassen som var ferdig tidligere. De siste materialene ble betalt med kredittkort, og en del av feriepengene gikk til å dekke denne saldoen nå ved forfall.

Feriepengene jeg fikk utbetalt gjorde også at det ikke var noe problem å ta den ekstra innbetalingen på boliglånet denne måneden, og gjelden min er denne måneden redusert med 7966 kr. Fondssparingen min har ikke gitt noen avkastning denne måneden, men jeg fortsetter som planlagt med 2000 kr inn i min private pensjonsparing. Verdien av aksjeporteføljen min har gått ned med noen tusen, men jeg ligger ikke søvnløs av den grunn. Det er sommerferie, og vi har gått inn i det enkelte kaller “den stille perioden”, tidsrommet fra slutten av mai til nyttår. Teorien er at den største oppgangen i markedet er fra nyttår til mai, og så går det gjerne litt saktere fra mai til nyttår. Enkelte investorer er faktisk bare aktive i perioden fra nyttår til mai, og så trekker de seg ut av markedet og plasserer midlene sine på et sikkert sted frem til vinteren igjen. Jeg har ikke tenkt å bruke denne strategien, så jeg lar aksjene ligge der de ligger så lenge.

Alle regninger som skal betales er registrert i nettbanken. Kredittkortene jeg skal ha med på ferie er klare, og det eneste som står igjen nå er å pakke ferdig kofferten og vanne plantene i stuen. Jeg har gjort en avtale med en venn om at han tar inn posten min og vanner plantene mine.

Så vil jeg til slutt ønske alle dere som leser bloggen min en riktig god sommer! Husk at selv om det er varmt, så er det viktig å holde hodet og kredittkortet kaldt…

Stikkord: , , , , , ,

Legg igjen en kommentar -

XHTML: Du kan bruke følgende tagger: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>