Legg til Google Reader Legg til Økonomiguiden som RSS-feed. Få innlegg fra Økonomiguiden på epost.

Oppdatering april 2009

7. May 2009 | Av | Kategori: Min økonomi | Permalenke
Penger i pungen
Foto: lusi @ sxc.hu

Så er april over og aprillønningen har fått bein å gå på. To små “ferieturer”, dobbel innbetaling på boliglånet (ordinært avdrag + en ekstra innbetaling tilsvarende avdraget), 2000 i egen pensjonssparing, fiskeutstyr og telt.

Min egen pensjonssparing i fond som jeg startet med i fjor sommer ligger nå omtrent i null til tross for finanskatastrofe og turbulens på børsene rundt omkring i verden. Det så mørkt ut i fjor høst med en avkastning på -48 %, men jevnlige innbetalinger og stigende andelskurser har roet nervene mine.

Jeg begynner også å slappe litt mer av når det gjelder aksjeporteføljen min. Jeg handlet aksjer for 61 000 kr i desember og januar. En kort stund var porteføljeverdien oppe i 63 000 kr før den i februar og mars stupte til 28 000 kr. Jeg skal klare tapet av disse pengene, men føler meg mye bedre nå som porteføljeverdien bare ligger 6-7 000 kr under kjøpsverdien. Dette skal det nok bli kroner av når jeg selger aksjene om litt over to år.

Men det blir ikke noe mer aksjesprell med meg den nærmeste tiden fremover. Nå skal alle kluter settes inn på å betale inn ekstra på boliglånet. Jeg har lønnskontoen min i Skandiabanken og bruker automatisk overføring hver måned for å føre over penger til kontoen i banken der jeg har boliglånet mitt. Det virker som jeg hver måned frem til oktober/november i fjor måtte justere beløpet som ble overført på denne måten for å dekke renteøkningene. Men nå som renten har gått ned igjen har jeg ikke redusert dette beløpet. Det som står igjen på “boligkontoen” etter at renter og avdrag er trukket betaler jeg inn like etter lånetrekket.

Målet mitt har hele tiden vært at jeg skal betale ned boliglånet (dette gjelder ikke fellesgjelden) syv år før tiden, men nå har jeg tenkt å forandre litt på målet. Etter min tidligere plan skulle lånet vært nedbetalt i oktober 2017, men nå sikter jeg litt høyere og satser på å være ferdig et år tidligere. Kan jeg ikke melde at lånet er nedbetalt i løpet av oktober 2016 kan de av dere som da fortsatt følger bloggen håne meg fritt :) Dette kan bli tøft, og gjerne umulig, om min økonomiske situasjon skulle forandre seg de nærmeste årene, men så lenge ting fortsetter som nå skal det ikke være umulig for meg å klare dette. *Fingers crossed…*

Jeg synes også det var hyggelig å logge inn hos Nordnet for å sjekke status på IPS sparingen. Jeg startet sparingen i desember i fjor, og har hittil hatt 20 % avkastning. Når jeg først var innlogget gjorde jeg et fondsbytte der jeg byttet Blackrock World Gold i 50/50 Gambak/Holberg Norge. Så får jeg håpe at jeg ikke angrer på det om 40 år.

Det er tre uker igjen til lønning og før den tid skal jeg betale restbeløpet av sommerens ferietur, så det blir nok litt smalhans noen uker fremover. Da passer det bra med travle dager på jobb så man ikke har tid til å bruke penger.

Stikkord: , , , , ,

2 kommentarer
Legg igjen en kommentar »

 1. Haha…oktober 2016 er merket av i kalenderen. Fortsetter du å skrive like interessante innlegg så har du meg som leser i 2016 også. Og fortsetter du å leve som du skriver blir det ingen håning heller. Dette klarer du!

  Pengemannen’s siste blogginlegg..En tøff måned så langt

 2. Hehe, jeg har vært innom bloggen din tidligere – men det er lenge siden. Jeg leste bare et par innlegg, men du inspirerte meg til å lage min egen blogg allikevel. Jeg har nå skrevet noen får poster siden oppstart forrige uke…

  Det er nesten litt skremmende, for uten at jeg har blitt mer inspirert enn å bare starte en blogg om min private økonomi så tenker vi veldig likt. Jeg har lest et par flere av innleggene dine nå, og uten at jeg har stjålet noe (understreket) så ser jeg uansett at vi tenker likt.

  Og spesielt det du sier her – 7-8 år frem i tid – jeg klapper i hendene!
  Med penger er det langsiktighet som gjelder! Jeg skal spare 500,- i et fond i 40 år fremover, og jeg gleder meg til det. Har holdt på i 2 år nå. Men med 40 år til, vil det si at jeg sitter med oppunder 1.700.000,- justert for inflasjon og trukket fra skatt :)

  Penger og privat økonomi som er gjennomtenkt er absolutt gøy.

  Og å lese de innleggene du skriver gir meg et ekstra kick – ENDELIG noen som tar privatøkonomien så seriøst som den fortjener.

  Takk for det!

  – Pengesmart

  Pengesmart’s siste blogginlegg..Hvor mye bolig får du for kredittkortgjelden din?

Legg igjen en kommentar -

XHTML: Du kan bruke følgende tagger: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>