Legg til Google Reader Legg til Økonomiguiden som RSS-feed. Få innlegg fra Økonomiguiden på epost.

Om

Kallenavn: admin / Kai H.
Kjønn: Mann
Alder: 35
Gjeld: 1 535 000 1 495 458 kr 1 480 659 kr 1 429 091 kr 1 359 438 kr 1 277 606 kr
Økonomisk utdannelse: Ingen
Juridisk utdannelse: Ingen


Jeg startet denne bloggen for å dele tanker og tips om privatøkonomi med andre. Jeg er 35 år, enslig, sønn, bror, onkel og reserveonkel. Jeg har fast jobb, og en bra inntekt. Det jeg ikke har, er en økonomisk utdannelse. Jeg er ikke jurist eller sjeføkonom i et stort finanshus, heller ikke er jeg aksjeanalytiker. Alle råd jeg gir er basert på mine egne meninger og kunnskaper, og bør ikke vurderes på linje med råd fra eksperter. Jeg er stort sett den eneste bidragsyteren her når det gjelder ytringer og meninger men jeg er så heldig at jeg har fått litt hjelp fra Ecru Consulting AB til å snekre php og javascript kode.

Å faen!

Etter å ha vært gjeldfri i mange år med en ganske høy inntekt satte jeg meg i april 2007 i “gjeldsfengsel”. Jeg kjøpte hus og ny bil, og hadde da en total gjeld på ca 1 535 000 kr. Med gjelden kom interessen for min personlige økonomi. Tidligere har jeg vært fri til å bruke penger som om jeg hadde fått betalt for det, men nå er situasjonen en litt annen. Som enslig skal jeg ikke ha noe problem med å betjene gjelden min, selv med stigende renter og fallende boligpriser, men det er en utfordring å legge om vaner og venne seg til et budsjett uten rom til store utskeielser som har vært mer regelen enn unntaket de siste 15 årene.

Med økt interesse for privatøkonomi kommer også erkjennelsen av hvor mye bedre jeg kunne hatt det om jeg hadde fokusert mer på min personlige økonomi tidligere. Kanskje kan jeg ved å dele mine meninger og tanker gi inspirasjon og vekke interesse for privatøkonomi hos andre. Om jeg kan hindre bare en person i å gå i feller jeg selv har gått i, vil det være verdt arbeidet med bloggen.

Ta gjerne kontakt om det er noe du lurer på. Du finner meg også på Facebook: Økonomiguiden på Facebook og i gruppen Moralsk støttegruppe for oss vanlige gjeldsslaver.