Legg til Google Reader Legg til Økonomiguiden som RSS-feed. Få innlegg fra Økonomiguiden på epost.

Luksusbedrifter går konkurs – hva så?

15. November 2008 | Av | Kategori: Min mening | Permalenke
Diamanter og luksus
Foto: BengLim @ sxc.hu

TV2 skriver i dag at bedrifter går konkurs på grunn av at vi kutter i forbruket vårt. Finanskrisen har slått oss i hodet og latt oss forstå at vi må ta rev i seglene og redusere forbruket vårt.

De siste årene har jeg jobbet bevisst for å redusere forbruket mitt. Ikke først og fremst fordi jeg vil kjøre bedrifter konkurs, men fordi jeg vil oppnå en større økonomisk frihet senere i livet. Når så denne finanskrisen kom over oss tidligere i år, ble jeg ikke mindre opptatt av dette. Jeg leste tidligere om en luksusbutikk som startet opp i Oslo til tross for finanskrisen. De var ikke redde for svikt i omsetningen, og tilbød blant annet håndvesker til 70 000 kr. Så er spørsmålet: Bør jeg ha dårlig samvittighet for at slike bedrifter går konkurs? Nei, ikke tale om. De fortjener ikke bedre.

Jeg vil heller investere pengene mine i meg selv før jeg sponser slikt tull. Å kjøpe kvalitetsvarer er viktig, men er en veske eller koffert til 70 000 kr av så mye bedre kvalitet enn en til 1000 kr? Neppe. Tullingene som prøver seg med slikt luksustull fortjener ikke bedre.

Det er i hvert fall min mening i dag!

Stikkord: , , , , ,

2 kommentarer
Legg igjen en kommentar »

  1. Jeg synes det er rart at så få stiller spørsmål i forhold til at vi har et samfunn som er avhengige av overforbruk og gjeld, jeg. Et overforbrukssamfunn der folk begynner å endre kurs er da ikke nødvendigvis negativt? Eller er det meningen at folk skal fortsette som før for å redde den nåværende ordningen? Sette seg i kredittkortgjeld, forbruke masse, gi blanke i miljøet osv. Og at bedrifter skal bygges opp ved å ta opp masse lån?

    Dersom det er slik at næringslivet har lagt lista etter mildt sagt uheldige vaner så er det også kanskje en naturlig konsekvens at det får følger når samfunnet endrer seg.

    Lin’s siste blogginlegg..Hvorfor har vi finanskrise?

  2. Jeg er helt enig med deg Lin. Det er litt merkelig at vi skal være nødt til å låne en masse penger for å unngå å bli fattige.

    At bedrifter trenger lån for å bygges opp kan jeg forstå, men det jeg har ikke sympati for bedrifter som har satset på luksusvarer og senere får problemer.

    Litt Darwinisme har vel aldri skadet noen (bortsett fra de svakeste) :)

Legg igjen en kommentar -

XHTML: Du kan bruke følgende tagger: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>