Legg til Google Reader Legg til Økonomiguiden som RSS-feed. Få innlegg fra Økonomiguiden på epost.

Informasjon og datasikkerhet – Del 2 – ID-tyveri

12. March 2010 | Av | Kategori: WebTV | Permalenke

En undersøkelse utført for Norsis (Norsk senter for informasjonssikring) viser at over 200 000 personer har blitt utsatt for ID-tyver. Den rivende teknologiske utviklingen gir tyvene flere og flere muligheter for å lure til seg din personlige informasjon.

Fødselsnummer sammen med kredittkortnummer og utløpsdato er ofte det eneste som trengs for at ID-tyvene kan begynne å svindle deg og ta over livet ditt.

Norsis arrangerte i samarbeid med Norsk Teknisk Museum en rekke utstillinger rundt om i landet om ID-tyveri. Midt i utstillingen plasserte de en skjerm der det stod “Vinn en Ipod!”. For å bli med i konkurransen måtte folk svare på tre enkle spørsmål om ID-tyveri. I tillegg ble de bedt om å legge inn sin adresse, fødselsnummer og kredittkortnummer. Tro det eller ei, men nesten 20 % av de besøkende la ukritisk inn denne informasjonen for å være med i trekningen om en Ipod!

Mange av oss er etter hvert blitt mer og mer miljøbevisste, vi resirkulerer hermetikkbokser og papir. Har du noen gang kastet en faktura eller andre papirer som inneholder informasjon om deg som f.eks kontonummer, fødselsnummer eller lignende? Da kan du ha hjulpet tyvene i gang med den første fasen av et ID-tyveri, og tyven kan allerede være i gang med å bearbeide informasjonen som er samlet. Plutselig kan du sitte der med postkassen full av skjegg, kredittkortregninger og mobilfakturaer.

I denne episoden av Informasjon og datasikkerhet gir Christian Meyer, seniorrådgiver i Norsis, deg flere gode råd om hva du bør tenke over og gjøre for å redusere risikoen for at nettopp du blir utsatt for et ID-tyveri med de alvorlige konsekvensene det kan medføre for deg og din privatøkonomi.


Dersom du har en reklameblokker som ikke lar deg vise videoen, kan du klikke her for å se videoen i et eget vindu.

Stikkord: , , , ,

Legg igjen en kommentar -

XHTML: Du kan bruke følgende tagger: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>