Legg til Google Reader Legg til Økonomiguiden som RSS-feed. Få innlegg fra Økonomiguiden på epost.

Hvor mye betaler du for en times moro?

6. June 2008 | Av | Kategori: Diverse | Permalenke
Vinglass
Foto: woodsy @ sxc.hu

Har du tenkt over hva en times underholdning egentlig koster deg?

Å gå på byen:
På en tur på byen drikker jeg gjerne et par glass vin og 4-5 øl fra klokken 22 til 02. Om prisen er ca 60 kr både for vinglassene og halvliterne koster dette 350 kr. Legg til 100 kr i inngangspenger og 130 kr i taxi hjem, så kommer regningen på 580 kr. 145 kr/t.

Å invitere venner hjem på fest:
Pastasalat 129 kr (pasta, skinke, salat, tomat, sopp, løk, persille, rømme, majones)
1/2 flaske Smirnoff Apple 200 kr
3 flasker vin 300 kr
Snacks 100 kr
Kortstokk 50 kr
Totalt 779 kr

Med seks personer i huset fra klokken 21 til 02: 26 kr/t (neste gang er det noen andre som inviterer).

Peppes Filmdeal m/venner:
Filmdeal koster 369 kr. Med en film som varer to timer og tre personer som deler pizzaen: 61,50 kr/t.

Lese en bok:
Jeg leste for ikke så lenge siden Rowlings Harry Potter and the Goblet of Fire, kjøpt brukt for 50 kr. Her tok jeg ikke tiden, men med forskjellige distraksjoner tok det vel 15-20 timer tilsammen å lese denne. Jeg kunne selvfølgelig ha fått kostnader her ned i 0 ved å gå på biblioteket og låne boken gratis (+ redusert lesetiden ved å lese på norsk), men de liker ikke at jeg bretter sidene som bokmerke. Dessuten har jeg nettopp betalt 50 kr i bot for å levere bøker for sent, så jeg tenkte de skulle få litt tid til å glemme den episoden. 3,30 kr/t (eller lavere, uviss tidsbruk).

Se på tv:
Tv-en jeg kjøpte for 3 år siden kostet 13 000 kroner. Forhåpentligvis varer den i 7 år til før den går i gulvet eller slutter å fungere, så den koster meg 1300 i året. Rikstv-pakken koster ca 3400 kr dette første året. I gjennomsnitt ser jeg kanskje på tv en time hver dag (Mythbusters på Discovery er et must + Venner For Livet på TV2 om jeg rekker hjem fra jobb tidsnok (skjer sjelden)).
4 700 kr på tv i året: 13 kr/t.

Gå på kino:
Kinobillett til 60 kroner for å se en film som varer i to timer: 30 kr/t (om jeg sykler til kinoen).

Å sykle:
For fem år siden kjøpte jeg meg ny sykkel på Biltema for 1 300 kr. Sykkelen kjøpte jeg for å ikke bli så feit da jeg sluttet å røyke, og med godt stell skal den holde i minst fem år til. 130 kr pr. år. Med ca en halvtime på setet hver dag: 0,70 kr/t.

Gå på konsert:
I juli stiller Bruce Springsteen igjen på scenen i Oslo. Reisen koster ca 600 kr, hotellet 600 kr pr. pers og billetten 675 kr. Om Sjefen spiller i to timer: 937,50 kr/t !!! Om konserten varer i fire timer: 468,75 kr/t. Hmm, det var da litt bedre.

Når du går gjennom budsjettet ditt og lurer på hvor pengene forsvinner, så kan det være en ide å se på hva favorittaktivitetene dine koster deg per time. Kanskje får du deg et sjokk.

Er det noen som vil kjøpe en konsertbillett?

Stikkord: , , , , , ,

En kommentar
Legg igjen en kommentar »

  1. […] mer om hva du kan spare på en hjemmekveld i innlegget Hvor mye betaler du for en times moro? […]

Legg igjen en kommentar -

XHTML: Du kan bruke følgende tagger: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>