Legg til Google Reader Legg til Økonomiguiden som RSS-feed. Få innlegg fra Økonomiguiden på epost.

Her finner du de billigste flybillettene

1. June 2008 | Av | Kategori: Sparetips | Permalenke
Flybilletter har blitt dyrere.
Foto: hisks @ sxc.hu

Ferien står for døren og mange er har fortsatt ikke lagt de endelige ferieplanene. Samtidig er oljeprisen høyere enn noen gang, noe som etter hvert begynner å gjøre utslag på prisene på flybilletter.

Den siste tiden har vi kunnet lese i media at flyselskaper nå må begynne å betale drivstoffet kontant isteden for å få den vanlige 30-40 dagers kreditten fra oljeselskapene. Oljeselskapene er rett og slett fulle av angst for at flyselskapene etter hvert ikke vil være i stand til å gjøre opp for seg.

Regningen for økningen i oljeprisen vil etter hvert komme til deg som kjøper flybilletter. Det blir vanskeligere og vanskeligere å finne billige flybilletter. Vil du forsikre deg om å få billigst mulig flybilletter bør du sjekke flest mulig reisebyråer og flyselskaper. Ved å ta deg en time foran pc-en og søke etter billig flybillett på forskjellige nettsteder, kan du spare tusenlapper i forhold til å ta den første og beste tilgjengelige flybilletten. Mange ønsker å spare tid og går derfor direkte til flyselskapet de foretrekker eller er vant med, f.eks SAS, for å bestille flybilletten sin. Dette koster deg ekstra.

Pristilbud på flybilletter på SAS Norge (sas.no):
Oslo – Paris : 4 193 kr
Oslo – London : 2 835 kr
Oslo – Bangkok : 10 141 kr

(Prissøket er gjort i dag 1. juni, utreise satt til 5. juli og med retur 12. juli. Det er slik søkt minst fire uker frem i tid, og man er borte natten mellom lørdag og søndag.)

Sammenligner vi prisene fra SAS med diverse andre nettsteder, ser vi at du fort kan spare mye penger på å ofre litt tid på å søke etter billige flybilletter. Ser vi på turen Oslo-Bangkok, ser vi at det ikke er noen garanti for at du finner den billigste flybilletten hos reisebyråer på nettet. SAS er i dette tilfellet billigere enn Ebookers. Det er også tildels stor forskjell mellom de forskjellige reisebyråene. Vil du spare penger bør du derfor besøke flest mulig av disse for å forsikre deg om å få den billigste billetten.

Oversikten nedenfor viser priser fra et utvalg nettsteder. Prissøket er også gjort i dag, og med samme utreise- og returdato som søket hos SAS.

Billige flybilletter på nettet:

Ebookers
Oslo - Paris: kr 3 037
Oslo - London: kr 1 535
Oslo - Bangkok: kr 10 619
Flyprice
Oslo - Paris: kr 2 528
Oslo - London: kr 1 546
Oslo - Bangkok: kr 10 006
Gotogate
Oslo - Paris: kr 2 956
Oslo - London: kr 1 148
Oslo - Bangkok: kr 10 083
Kelkoo
Oslo - Paris: kr 2 578
Oslo - London: kr 1 522
Oslo - Bangkok: kr 9 933
Seat24
Oslo - Paris: kr 2 946
Oslo - London: kr 1 622
Oslo - Bangkok: kr 10 048
Supersaver
Oslo - Paris: kr 2 918
Oslo - London: kr 1 611
Oslo - Bangkok: kr 9 933
Travellink
Oslo - Paris: kr 3 133
Oslo - London: kr 1 631
Oslo - Bangkok: kr 10 042
Travelpartner
Oslo - Paris: kr 3 024
Oslo - London: kr 1 522
Oslo - Bangkok: kr 9 933
Travelstart
Oslo - Paris: kr 3 484
Oslo - London: kr 1 538
Oslo - Bangkok: kr 10 107

Huskeliste for å finne billige flybilletter:

  • Planlegg reisen i god tid. De billigste flybillettene blir solgt først, og med økningen i oljeprisen og priser på flybilletter vi vil se fremover vil det være ekstra lønnsomt å være tidlig ute.
  • Om du kan så vær fleksibel og sjekk forskjellige reisedatoer. Selv om du finner billige flybilletter på den dagen du ønsker å reise kan du kanskje få dem enda billigere dagen etter.
  • Flybilletter er ofte billigere om du er borte natten mellom lørdag og søndag.
  • Ta deg tid til å hente pristilbud fra flere reisebyråer og flyselskaper, slik at du kan sammenligne priser.

God tur!

Stikkord: , , , ,

2 kommentarer
Legg igjen en kommentar »

  1. Ett lite tips her som hjalp meg veldig mye, er og fly på de dagene som de fleste ikke flyr, jeg sjekket pris på en Tirsdag kontra lørdag, sparte 4000 kr.

  2. Hei på deg Glenn!

    & Tusen takk for tipset og besøket! Det er helt klart penger å spare på å bruke litt tid på planleggingen av reisen og på å være litt fleksibel.

Legg igjen en kommentar -

XHTML: Du kan bruke følgende tagger: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>