Legg til Google Reader Legg til Økonomiguiden som RSS-feed. Få innlegg fra Økonomiguiden på epost.

Gratis budsjettverktøy – Buddi 3.0

7. February 2008 | Av | Kategori: Verktøy | Permalenke

Buddi er et gratis budsjettprogram beregnet for personlig økonomi. Buddi kommer med flere språk, bl.a med en norsk oversettelse. Det er enkelt å bruke og kan hjelpe deg til bedre å holde styr på din eller familiens økonomi ved å sette opp et personlig budsjett.

Programmet er gitt ut som OSS – Open Source Software og er helt uten tidsbegrensninger eller prøveperioder. Nedenfor ser du et bilde av den engelske versjonen men du kan velge norsk språk når du installerer programmet.
Link til budsjettverktøyet BuddiDette enkle budsjettverktøyet kan være en god hjelp til å sette opp et personlig budsjett for deg eller din familie. Du kan bestemme selv hvor detaljert du vil gjøre jobben, f.eks om du vil ha en enkelt budsjettkategori for bilhold, eller om du vil dele opp i drivstoffutgifter, forsikring, reparasjoner osv. I tillegg kan du hente ut mange forskjellige rapporter som f.eks viser deg hvordan forbruket ditt ligger an i forhold til budsjettet du har satt opp.

Du kan kjøre programmet på alle maskiner som har Java Virtual Machine installert, dvs. stort sett alle datamaskiner i norske hjem (Windows XP og Vista, Macintosh, Linux og flere andre operativsystemer).

Klikk her for å komme til nedlastingssiden på homeunix.org så du er sikker på å få siste versjon.

Du kan også laste ned programmet direkte fra Økonomiguiden.
For Windows: .exe-fil versjonsnummer 3.0.0.5 (filstørrelse: 5,2 MB)
For Windows: .zip-fil versjonsnummer 3.0.0.5 (filstørrelse: 5,1 MB)

Klikk her for instruksjoner og veiledning om installasjon og bruk av Buddi 3.0

Stikkord: , , , , , , ,

4 kommentarer
Legg igjen en kommentar »

  1. […] Budsjettprogrammet Buddi 3.0 – Et enkelt og gratis budsjettprogram. Samle sammen lønnslipper, kontoutskrifter og kvitteringer du har tilgjengelig. Bruker du nettbank, vil du kanskje kunne laste ned kontoutskriften din fra nettbanken og bruke denne for å skaffe deg en oversikt over ditt private forbruk. Å sette opp et personlig budsjett er nødvendig for å skaffe deg en bedre oversikt over din privatøkonomi. Det er nyttig enten du har mye penger til overs og vil se hvor mye du kan spare eller investere i aksjer og aksjefond, eller om du er inne i en krise når det gjelder din personlige økonomi og må ta drastiske grep for å komme deg på bena igjen. Det er ikke vanskelig å sette opp et personlig budsjett for deg selv eller familie, og den lille investeringen av tid kan betale seg tilbake flere ganger. […]

  2. […] mer enn blyant og et papir for å sette opp et personlig budsjett. Men om du benytter deg av et allerede eksisterende verktøy, som et regneark i et dataprogram eller et budsjett du laster ned fra internett, er det enklere og […]

  3. Jeg har tenkt å begynne med budsjett. Det enkleste er nok å sette opp et exel ark, men nå er jeg veldig opptatt av produktivitets-programmer. Selv om produktiviteten forsvinner i letingen etter programmer.

    Jeg tenker som så at alle dataene er jo lett tilgjengelige og det bør derfor være enkelt å organisere de. Alt jeg bruker av penger blir registrert i Skandiabanken, og derifra kan man enkelt eksportere kontoutskrifter. Skandiabanken har t.o.m. en enkel økonomimodul, noen som har erfaring med den?

    Finnes det så noen programmer som kan lese kontoutskriften og sette opp en budsjett automatisk? Man skal da kunne kategorisere varelinjene inn i budsjettkategorier, og enkel fritekst-søk (evnt. reg. exp.) vil automatisk kunne kategorisere fremtidige varelinjer fra de samme butikkene inn i de riktige kategoriene. Det er vel ikke noe vits i å skrive inn data som allerede er tilgjengelig fra banken. Jeg tror Mamut har liknende funksjonalitet, men 99 kr. i mnd. er ikke verdt det.

    Høres ut som et bra utgangspunkt for en iPhone app :)

  4. “velge norsk” ? det skulle æ gjerne visst hvordan man gjorde? bruker Mac

Legg igjen en kommentar -

XHTML: Du kan bruke følgende tagger: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>