Legg til Google Reader Legg til Økonomiguiden som RSS-feed. Få innlegg fra Økonomiguiden på epost.

Fondskole for deg som vil lære mer om aksjefond.

28. March 2008 | Av | Kategori: Fond | Permalenke

Fondsanalytiker Thomas Furuseth fra Morningstar Norge AS gir deg en rask og grei innføring i hvordan du kan forvalte din kapital i aksjefond som passer for dine målsetninger. Videoene der Furuseth kurser deg presenteres av Mediaplanet.

Fondskolen del 1 – Fondstyper.
Fondskolen del 2 – Hvordan spare i fond?
Fondskolen del 3 – Hvilke fond passer for meg?
Fondskolen del 4 – Hvordan velge fondforvalter?
Fondskolen del 5 – Vær samfunns og miljøbevisst når du investerer.

Morningstar er et uavhengig analyseselskap og har som mål å levere produkter som hjelper investorer til å nå sine mål. Se deres fondsanalyser på Morningstar.no

Stikkord: ,

En kommentar
Legg igjen en kommentar »

  1. Uten at jeg har sett videoene tror jeg godeste Furuseth har litt feil fokus. Det viktigste ved å velge fond er vel å unngå å velge fond i det hele tatt. Velg heller indexer enn forvalterstyrte fond av to enkle grunner: 1) At du finner en forvalter som er bedre enn de andre er tvilsomt. (Og er han så god, starter han vel heller for et hedgefund). 2) Gebyrene (spesielt i Norge) spiser opp alt håp om ekstra avkastning.

    Og, når Furuseth mener at man skal være “samfunns og miljøbevisst” når man velger fond bommer han vel enda værre? Det er da en kjennsgjerning at de fondene som har gått best de siste årene er “black hat” fondene. Og, ved å begrense investeringsuniverset kan man gå glipp av gode muligheter.

    Nei, uten å ha sett videoene tør jeg vedde ganske mye på at dette er ganske mye politisk korrekt svada beregnet på folk med økonomisk kunnskap på linje med en LO-økonom, en SV-leder, et jordekorn eller noe der omkring.

    Terje’s siste blogginlegg..Slå av og på piggene på dekkene

Legg igjen en kommentar -

XHTML: Du kan bruke følgende tagger: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>