Legg til Google Reader

Lånekalkulator

Å øke nedbetalingshastigheten på lånet ditt er en svært god måte å spare penger på.

At nedbetaling av gjeld går raskt i begynnelsen vil gjøre store utslag etter hvert og er en svært god måte å spare penger på. I alle fall om du er ung og nyetablert, og har et stort lån på hus eller leilighet. Sparing i egen bolig er dessuten den eneste sterkt skattefavoriserte spareformen vi har igjen her i landet.

Har du et stort lån og muligheten til å betale inn litt ekstra hver måned, bør du absolutt gjøre det. Slik kan du spare svært store beløp i tillegg til at du blir mye tidligere fri fra gjeldsbyrden. Ekstrasummen du betaler inn trenger ikke være så stor for at den skal hjelpe på nedbetalingstiden av lånet. La oss f.eks. si at du nettopp har begynt å betale et lån på 1 000 000 kr (25 år med en gjennomsnittlig effektiv rente på 6%). Om du klarer 100 kr ekstra i måneden, vil du spare over 37 000 kr og bli kvitt lånet 10 måneder tidligere enn planlagt.

Prøv kalkulatoren nedenfor for å få et inntrykk av hva du kan spare, både i tid og penger om du betaler inn litt ekstra hver måned.


Fyll ut med dine tall.

Lånebeløp kr
Forventet årlig (eff.) rente  
Løpetid år
Gjenværende lånebeløp kr
Ekstra innbetaling kr/mnd
     
   
Resultat:    
Tidligere innbetaling: kr/mnd
Ny innbetaling: kr/mnd
Resterende nedbetalingstid med nåværende avdrag: mnd
Resterende nedbetalingstid med ekstra innbetaling: mnd
Tid spart med ekstra innbetaling: mnd
Opprinnelig kredittkostnad: kr
Kredittkostnad ved ekstra innbetaling: kr
Beløp spart ved ekstra innbetaling: kr
     

Kalkulatoren tar ikke hensyn til skattefradraget du ville fått på rentene du sparer, og er bare ment å skulle gi et bilde av hva du kan spare av tid og penger. Banken din kan hjelpe deg med en mer nøyaktig nedbetalingsplan.

Om du har vanskeligheter med å betale inn et fast beløp hver måned, kan du likevel følge med i nedbetalingen og effekten av dine ekstra innbetalinger på lånet ved å bruke regnearket Mett fra Enveisspeilet har laget.