Legg til Google Reader Legg til Økonomiguiden som RSS-feed. Få innlegg fra Økonomiguiden på epost.

Ingen unnskyldning for ikke å bytte bank

31. January 2009 | Av | Kategori: Sparing | Permalenke
Tusenlapper
Foto: stigespen @ sxc.hu

Nå finnes det ikke lenger noen unnskyldning for ikke å bytte bank.

Finansportalen.no har lansert tjenesten Bytt Bank der du ved hjelp av noen enkle tastetrykk kan starte prosessen med å bytte bank direkte fra Finansportalen etter å ha brukt tjenesten til å finne banken som passer deg best.

Tjenesten fungerer ved at du samtidig som du sammenligner forskjellige banker kan kontakte bankenes mottaksapparat og be om tilbud eller bytte av bank. Du kan også bruke tjenesten til å be om et bedre tilbud hos banken du allerede bruker.

Når du har bestemt deg for en ny bank og har gitt denne beskjed om at du vil bytte bank vil de nye reglene fra 1. mai 2008 komme til nytte. Reglene sier bl.a at:

  1. Banken skal hjelpe deg med å flytte penger fra angitte kontoer i din gamle bank til angitte kontoer i din nye bank.
  2. Banken skal hjelpe deg med å avslutte dine kontoer.
  3. Banken skal hjelpe deg med å skaffe deg en oversikt over betalingsoppdrag som er lagt inn i forfallsregisteret.
  4. Banken skal hjelpe deg med å flytte faste betalingsoppdrag og avtalegirooppdrag til din nye bank.
  5. Banken skal hjelpe deg med å flytte og innfri lån og kreditter.
  6. Banken skal, om du ber om det, sende innbetalinger, renter og belastninger for avsluttet konto til din nye konto.
  7. Banken skal IKKE ta gebyr for utlevering av informasjon.


Jeg har tidligere skrevet om de nye reglene for bytte av bank her.

Finansportalen.no er organisert som en avdeling under Forbrukerrådet og er Norges offisielle veiviser til produkter innen bank, sparing og forsikring.
Kilde: Dinside.no

Spar tusenvis av kroner.

Det kan være tusenvis av kroner å spare på å bytte bank. Dette gjelder enten du har lån i banken eller om du har pluss på kontoen din. Mange banker opererer med høye gebyrer på enkelte tjenester. Når du er lojal mot en slik bank, kan du tape tusenvis av kroner i løpet av et år. Gebyr på bruk av bankkort/debetkort og kredittkort, betaling av regninger, renter og årsgebyr kan være en stor utgiftspost og disse kostnadene kan variere svært mye fra bank til bank. Bare ved å sammenligne prisene på banktjenestene ser du hva du egentlig betaler for å bruke banken din.

Mange gir banken sin en ufortjent lojalitet. I steden for å bytte bank fortsetter de som kunde i banken til tross for at de taper penger ved å betale gebyrer de egentlig kunne spart seg. Når du betaler en regning i nettbanken, så gjør du jobben selv samtidig som du sparer banken for arbeidet. Da er det direkte umoralsk av banken å forvente at du skal betale for å gjøre jobben. Er du kunde i en slik bank så ikke nøl, da er det på tide å bytte bank straks!

Eksempel på hva du kan spare på å bytte bank:

En sjekk Dinside.no har gjort på Finansportalen.no viser at det nå skiller 3,5 % mellom laveste og høyeste rente på boliglån. De har sett på et standardlån på 2 millioner kroner innenfor 80 % takst. Med en renteforskjell på 3,5 % kan du spare 50 400 kr i året på å bytte fra landets dyreste til landets billigste bank. Ved å bytte bank tjener du altså 4 200 kr i måneden!

Klikk her for å få hjelp av Finansportalen til å bytte bank.

Stikkord: , , , ,

En kommentar
Legg igjen en kommentar »

  1. Har vært kunde i Handelsbanken i mer enn 10 år. Har uføretrygd på ca.12500 pr mnd. Har et lån , med rest på ca. kr.35000. Ønsker å utvide det til 75000,- kr , for å beeeeet. ut det gamle lånet , skifte gatedør og kjøpe meg en ny pc. Jeg er 49 år gammel.

Legg igjen en kommentar -

XHTML: Du kan bruke følgende tagger: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>