Legg til Google Reader Legg til Økonomiguiden som RSS-feed. Få innlegg fra Økonomiguiden på epost.

Dyr hobby

12. April 2009 | Av | Kategori: Min økonomi | Permalenke
Tica Expert Boat 7 fot 30lb
Tica Expert Boat 4-deler – 30lb

Jeg liker godt å fiske, men det er langt i mellom fisketurene pga. jobben (mye jobbing i helgene). Likevel har jeg lenge hatt lyst på en ny havfiskestang, og har holdt øynene åpne. Jeg har kikket både på nett, i butikker og forskjellige kataloger etter gode tilbud på stang og snelle, og da jeg i forrige uke kom over det som for meg synes som et bra tilbud slo jeg til og investerte i nytt utstyr.

På Villmarksbutikken på Jessheim kjøpte jeg både stang og snelle, og fikk en pakkepris på 1 999 kr. Mye penger for fiskeutstyr som kanskje bare blir brukt et par ganger i året. Men jeg forsvarte kjøpet med at utstyret (forhåpentligvis) er av god kvalitet og vil vare lenge. I tillegg blir det av og til noen turer til havs på Vestlandet, og da kan det være moro å ha utstyr man kan fiske på dypet med.

Stangen alene koster rundt 1 800 i Norge, og jeg så den til 1 700 svenske penger på Charlottenberg tidligere. Snellen kostet 2 100 i sportbutikken på Charlottenberg, og 1 900 kr i Norge (finnes nå på tilbud til 1 400 kr). I tillegg fikk jeg fylt opp snellen med snøre verdt 400 kr, så alt i alt er jeg ganske fornøyd med prisen på utstyret.

I tillegg til de 2 000 jeg brukte på stang og snelle har det gått med en del hundredelapper til pilker, takkel og annet utstyr som kan være godt å ha med i båten. Den totale prislappen har passert 3000 kr, så nå håper jeg det blir store fangster fremover så jeg kan få ned kiloprisen på middagsmaten resten av året. Første test av utstyret er planlagt til neste helg. Da får jeg også høre hva de andre “profesjonelle” havfiskerne har å si om utstyrsvalget mitt.

Jeg har også tenkt slik at opplevelsene og spenningen man får når man fisker alene er verdt en god slump penger, så jeg er egentlig strålende fornøyd med å ha tappet litt fra bufferkontoen.

Tica Sea Wave 12 GH
Tica Sea Wave – Bling bling!

Stikkord: , , ,

3 kommentarer
Legg igjen en kommentar »

  1. Litt stive priser men sikkert verdt det.

  2. Vi får se hva kiloprisen kommer ned i når året er omme :)

  3. Jeg har utnyttet lav dollarkurs og gjort noen gode kjøp på http://www.sportsfiskeutstyr.com ! På denne siden er alt av fiskeutstyr fra e-bay samlet på en plass, med norsk oversettelse og omregnet til norske priser!

Legg igjen en kommentar -

XHTML: Du kan bruke følgende tagger: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>