Legg til Google Reader Legg til Økonomiguiden som RSS-feed. Få innlegg fra Økonomiguiden på epost.

Betaler du formueskatt av IPS? Det skal du ikke.

25. March 2009 | Av | Kategori: Skatt | Permalenke

Jeg valgte i fjor å starte IPS-sparing hos Nordnet, og fikk for en stund siden et brev fra Nordnet i forbindelse med årsrapporteringen til skattemyndighetene.

I brevet står det at saldoen min er blitt forhåndsutfylt i post 4.5.1 som premiefond og at saldoen inngår i mitt formuesgrunnlag, men at dette er feil siden IPS-midler er unntatt formuesbeskatning.

Nå er jeg litt sent ute med dette tipset, men det er fortsatt noen dager igjen før fristen for levering er ute, og det er ikke for sent å rette denne feilen dersom du er rammet av den. Skatteetaten krever nemlig at alle eiere av IPS selv rapporterer inn rettelsen, selv om Nordnet har sendt inn melding om dette for alle sine kunder.

Slik retter du feilen:
Stryk ut både summen og post 4.5.1 og sett den til 0 kr. I posten for tilleggsopplysninger. 5.0, kan du også skrive at post 4.5.1 ikke er premiefond, en innbetalt premie.

Om du allerede har levert kan du logge deg inn på altinn.no og lage en kopi av selvangivelsen din. Rett opp feilen, og lever deretter kopien. Rettelsen skal da komme med i skatteberegningen for 2008. Du kan også komme med rettelser innen tre år dersom det fremkommer opplysninger som er nye for deg og som har betydning for skatteoppgjøret ditt.

Selv om du har IPS i Nordnet betyr ikke det at du er rammet av feilrapporteringen. Jeg sjekket, og dette gjaldt ikke meg.

Flere tips og triks som kan være nyttige nå i disse selvangivelsestider kan du lese her: Selvangivelse og skatt for inntektsåret 2008.

Andre artikler på nett om selvangivelse og skatt:
Senk formuesskatten – Dine Penger
Arv og gaver er skattefrie – Dine Penger
BSU-fradraget er gjemt bort i årets selvangivelse.

Stikkord: , , , , ,

Legg igjen en kommentar -

XHTML: Du kan bruke følgende tagger: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>