Legg til Google Reader Legg til Økonomiguiden som RSS-feed. Få innlegg fra Økonomiguiden på epost.

Bedrifter flår deg med dyre servicenummer

13. September 2014 | Av | Kategori: Aktuelt, Diverse | Permalenke
Phone Home app som kan hjelpe deg med å finne en mistet mobil
Ctrl-RingSmart (Android)
Ctrl-RingSmart (Apple Store)

Visste du at det er billigere å ringe fra Spania til Norge enn det er å ringe til din lokale drosje bare noen meter unna hjemmet ditt?*

For under 2,50 pr minutt ringer du hjem fra Spania, eller fra hvilket som helst annet EU-land. Mens dersom du ringer til Oslo Taxi på 02323 eller hvilket som helst annet 5-sifret nummer betaler du ofte mer enn 2,50 pr minutt. Femsifrede nummer koster skjorta å ringe. 815-nummere er enda dyrere. Mens det stadig blir billigere å ringe i Norge, tar telefonselskapene det igjen med å legge på svært dyre tellerskritt på såkalte «servicenummer».

Det kan koste deg fra 2-4 kroner for hvert minutt du klager på CanalDigital eller mens du står i kø for å bestille taxi*. Telefonselskapene forsvarer de høye kostnadene med å hevde at dette er en tjeneste som koster mye å drifte, blant felles sentralbord og ulike tastevalg. I følge Post- og teletilsynet kan ikke disse prisene begrunnes med dette.

De høye prisene til slike servicenummer er kanskje ikke noe vi tenker over daglig. Vi har telefonabonnement med fast pris for så og så mange ringeminutter til fasttelefon i Norge, og et servicenummer på fem siffer er mye enklere å huske enn et kjedelig åtte-sifret telefonnummer. Så da ringer vi 05050 eller 09000 for å sitte i kø og vente på svar. Men du får ikke gratis ringeminutter til slike spesialnummer, og på neste telefonregning vil du bli belastet for de ti minuttene du kastet bort i telefonkø. Hva kan du gjøre for å unngå dette? Jo, du kan finne frem til et vanlig telefonnummer til bedriften du vil snakke med. Allle bedrifter som tilbyr servicenummer har også et vanlig nummer. Men de reklamerer ikke for det, og du finner det garantert ikke på hjemmesiden deres. Det tar noen minutter å finne dette nummeret, men du kan spare en del penger på å gjøre jobben. Mange bekker små….

Det finnes også apper som enkelt gir deg alternative nummer til de mest brukte servicenummer i Norge. En er appen Ctrl – RingSmart. Den koster 19 kr på Google Play og 21 kr på Appstore. Du søker på firmanavnet og så kan du ringe direkte fra appen. Du vil fortsatt sitte i kø og stadig rykke fremover i køen, men du slipper å betale dyrt for det.

(Utvikleren av appen er en bekjent av meg, men jeg har selv kjøpt og brukt appen og er godt fornøyd med den.)

Du finner også appen omtalt i siste nummer av Norsk Familieøkonomi.

* Telefonselskapene har ulik taksering av servicenummer. Alt fra 2 -4 kroner per minutt.

Stikkord: , , , ,

En kommentar
Legg igjen en kommentar »

  1. Takk for anbefalingen! 😀

Legg igjen en kommentar -

XHTML: Du kan bruke følgende tagger: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>