Legg til Google Reader Legg til Økonomiguiden som RSS-feed. Få innlegg fra Økonomiguiden på epost.

Bankene fortsetter å lure oss

17. December 2008 | Av | Kategori: Min mening | Permalenke

Etter at Norges Bank satte ned styringsrenten i dag med 1,75 % har det vært mye oppstyr i mediene. Både VG og Dagbladet fremhever på sine førstesider at Nordea nå følger etter og setter ned renten med hele 1,75 %.

Hvorfor sier ikke bankene sannheten; at de vingler og velger forskjellige strategier for rente opp- og nedsettelser etter hva som passer dem best og gir dem mest fortjeneste?

For to måneder siden var omkvedet fra bankene at “Det som skjer med styringsrenten fra Norges Bank er helt uinteressant for oss, det har ingen direkte betydning.”

Så har pengemarkedsrenten gått ned, og var mandag nede i 4,59 % (nesten tre prosent ned fra nivået i midten av oktober). Likevel har enkelte banker, som min nåværende bank Nordea, vært meget trege med å sette ned rentene tilsvarende nedgangen i pengemarkedsrenten. Vi har nå måttet vente på Norges Bank og styringsrenten.

Jeg mener fortsatt at bankene lurer oss. Det er feigt å vingle slik mellom forskjellige strategier og forklaringer. Hvorfor kan de ikke være ærlige og si det som det er: “Vi tar så mye av pengene dine som vi bare kan, uansett hva som skjer”? (“Men ellers så tar vi så mye vi kan, både Kasper og Jesper og Jonatan!”) :)

Les også forbrukerrådets tips på Klikk.no

Stikkord: , , ,

Legg igjen en kommentar -

XHTML: Du kan bruke følgende tagger: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>