Legg til Google Reader Legg til Økonomiguiden som RSS-feed. Få innlegg fra Økonomiguiden på epost.

15 tips for deg som absolutt ikke vil bli rik

11. March 2008 | Av | Kategori: Diverse | Permalenke
lusi @ sxc.hu
Foto: lusi @ sxc.hu

Det finnes mange gode tips om hvordan du kan spare penger og forbedre privatøkonomien din. Her har vi snudd litt på flisa og gir deg 15 (veldig dårlige) tips som hjelper deg med å forbli blakk i all fremtid.

1. Gjør shopping til en hobby.

Kjeder du deg? Kle på deg og kom deg til butikken. Det spiller liten rolle hvilken butikk du går til så lenge de selger dyre ting og du husker å ta med kredittkortet. La kortet gløde før du sier deg fornøyd og går hjem. Når du vel er hjemme kan du kose deg med tanken på alle de nyttige tingene du har kjøpt, og hvor mye du har spart på å kjøpe de på salg.

2. Ikke lag budsjett.

Å lage et budsjett og følge det opp tar tid og er kjedelig, så hvorfor bry seg? Du vet jo tross alt omtrent hvor mye penger du tjener og hva du har i faste utgifter. Og det som er til overs er jo ment for fornøyelser ikke sant? Å lese kontoutskrifter er også kjedelig og til tider deprimerende. Resirkuler øyeblikkelig kontoutskriftene dine uten å åpne dem.

3. Imponer vennene dine med dyre gaver du ikke har råd til.

Om din beste venn skal gifte seg og har et spesielt middagsservise øverst på ønskelisten så kjøp det! Ok, du setter deg kanskje i gjeld, men hva så? Det er din beste venn som skal gifte seg, og vennen din hadde selvsagt gjort det samme for deg. Og hvem vil vel virke gjerrig på en slik stor dag?

4. Husk å bare handle matvarer når du er sulten.

Og glem handlelisten. Du trenger ikke planlegge innkjøpene dine, du vet vel til en hver tid hva du har lyst på? Når du er ekstra sulten tar du deg bare en tur i butikken og kjøper det som ser godt ut. Hummer og kaviar… nam nam!

5. Gjør uttak i minibanken med kredittkortet ditt.

Hva da uttaksgebyr? Det er jo tross alt ikke hver dag du tar ut penger i minibanken?

6. Kjøp alt du “trenger” og ikke tenk på hva det koster.

Alle må ha en latte i frokostpausen. Du må ha nye sko til helgen. Du må ha en blu-ray spiller. Du må ha digital-tv. Du må ha en ny mobiltelefon og en ny mp3-spiller. Du må kjøpe en ny bok så du slipper stresset med å gå til biblioteket og kanskje måtte stå på venteliste. Du må gå på kino og se premièrefilmene. Du må gå på minst en konsert i uken. Du må ha 50 forskjellige nyanser på leppestiften din så du kan ta deg bra ut selv om det regner og du må ha en masse nye merkeklær hver måned så ikke folk ler av deg.

Du må ha alle disse tingene for å være lykkelig. Hvis du ikke har absolutt alt kan du risikere at du blir så deprimert at du kan dø av det. Hvorfor i all verden skal du ta en slik risiko?

7. Ligg unna alt som heter høyrentekonto.

Sparekontoer med høy rente er for eldre mennesker. Du er fortsatt ung, og du trenger ikke begynne å spare ennå. Du har jo hele livet foran deg. Sparing kan du begynne med senere. Hvis du trenger å begynne i det hele tatt. Du har jo planen om hvordan du skal få den godt betalte jobben, og dessuten blir du trukket i lønn for en slags pensjonsordning-ting. Oppstår det en krise har du fire-fem kredittkort du kan bruke for å komme deg gjennom den.

8. Bruk maks kredittgrense på kredittkortene dine.

Det er ingenting å bekymre seg over, for du skal jo betale senere. Når du bare tjener litt mer enn du gjør nå. Dessuten, når kredittkortselskapet etter en kredittsjekk sier at du har råd til å betale 30% rente i året på 50 000 kroner, så stemmer det vel? Om noen har peiling på slikt er det vel menneskene i kredittbransjen? De vil vel ikke miste pengene sine?

9. Ikke stress med å ta vare på deg selv eller tingene dine.

Ikke stress for å finne en rimelig og fornuftig bil. Kjøp en dyr bil som bruker mye bensin og faller raskt i pris. Ikke stress med å skifte olje på bilen. Selg den etter to år. Ikke stress med å mosjonere. Om kroppen forfaller og du legger på deg, så kan du jo bare kjøpe nye merkeklær som passer. Skulle du bli syk tar det norske helsevesenet seg av deg. Ikke stress med vedlikehold av huset ditt, det finnes mange dyktige meglere der ute som for en liten del av kaka selger huset ditt når den dag kommer. Slutt med å spise sunn mat og å pusse tennene. Er det ikke gratis å gå til tannlegen? Hmm, det burde det vært.

10. Kjøp alt barna dine vil ha.

Barna kan selvfølgelig ikke gå på skolen om de ikke er kledd i de nyeste merkeklærne. De må også ha bedre leker enn andre barn har, ellers vil du stå frem som en dårlig forelder. Skuffelse er ikke bra for barn, og om de ikke får alt de vil ha blir de dårlige i matematikk. Det er vitenskapelig bevist. Dessuten må du la barna ta del i alle slags dyre fritidsaktiviterer ellers risikerer du at de får livene sine ødelagt og ender opp som uteliggere. Det vil være din feil!

11. Bruk penger på Lotto.

Trenger du penger så spill Lotto. Bruke gjerne 400 kr i uken eller mer. En dag blir det din tur, og da er det sannsynligvis rekordutbetaling. Den som sa at Lotto er en straffeskatt for folk som er dårlige i matematikk var en løgner. Om du virkelig vil sikre deg rekordutbetaling, kan du kjøpe systemer på internett som garanterer store gevinster.

12. Ikke tenk utdanning.

Hvorfor bruke tid på skolen som du kunne brukt til å shoppe? Dagens arbeidsmarked skriker etter arbeidskraft, så du vil helt sikkert få en godt betalt jobb selv om du ikke har noe særlig utdannelse. Om du ikke ser dette poenget og tror det er viktig med en utdannelse, så sørg for at du tar en grundig utdannelse. Fortsett studiene til du er 40. Ta gjerne et par ekstra år på folkehøyskole og vær sikker på at du tar maks studielån hvert år. Ikke jobb ved siden av studiene, du skal ha tid til lekser (og shopping).

13. Les aldri det som står med liten skrift.

Når du skal søke om et nytt kredittkort, så les aldri prislisten eller det som står med liten skrift bak på søknadsskjemaet. Hadde det vært viktig hadde det stått med store bokstaver.

14. Kjøp ekstraforsikring på alt du kjøper.

Har du kjøpt ny flatskjerm-tv eller pc til 20 000 kr? Da bør du absolutt kjøpe en ekstraforsikring og full servicepakke til 1800 per år. At ditt nye kjøp er dekket av innboforsikring og kjøpslovens reklamasjonsrett betyr ikke at du ikke skal sikre investeringene dine skikkelig.

15. Ikke drikk vann fra springen.

Det er ikke 10 000 år gammelt, det er ikke filtrert gjennom isbreer og morenerygger og er sannsynligvis fullt av ecoli og uhumskheter. Kjøp vann på flaske. At vannet koster 50 kr per liter betyr bare at det er sunt. Om du virkelig vil leve sunt, så drikk importert vann på små flasker.

Stikkord: , , , ,

2 kommentarer
Legg igjen en kommentar »

  1. hehe! :-) her var det faktisk endel ting å ta med seg. bra skrevet forresten.

  2. Jeg skulle ønske økonomirådgivere langt oftere ga befolkningen en lekse i hva pengespill egentlig er for noe. Vi er nest mest spillende folkeferd i verden, hvilket må bety ganske så mye naivitet omkring dette.
    I virkeligheten er jo all form for pengsespill det samme som å kaste pengene i dass, forskjellen at et vanlig dobesøk er helt gratis og føles mye bedre etterpå.
    Vi bør nå for alvor begynne å granske denne statlige markedsføringen av pengespill, via NRK, som gir Rikstoto og Norsk Tipping gratis reklame for hundrevis av millioner.Altså gjør staten hva den kan for å få flest mulig nordmenn til å bruke pengene sine på økonomisk idioti.

Legg igjen en kommentar -

XHTML: Du kan bruke følgende tagger: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>