Legg til Google Reader Legg til Økonomiguiden som RSS-feed. Få innlegg fra Økonomiguiden på epost.

10 ting som lønner seg å kjøpe brukt

19. November 2007 | Av | Kategori: Sparetips | Permalenke

Kjøpe brukt?

Synes du selv at du er en økonomisk person? I så fall vet du at det er en del ting som lønner seg å kjøpe brukt i steden for å kjøpe nytt. Her lister vi opp ti ting som du bør tenke på å kjøpe brukt. Alle er ting som holder kvaliteten godt og som ikke mister for mye verdi over tid. Klær, møbler og bøker – du kan spare mye på å handle brukt. Men vær kritisk, det kan være store forskjeller fra vare til vare. Folk behandler tingene sine med varierende varsomhet, så du bør forsikre deg om at det du skal kjøpe ikke har feil og mangler.

Hvilke vareslag er mest lønnsomme å kjøpe brukt? I tillegg til møbler, klær og bøker kan vi nevne sportsutstyr, leker og CD/DVD. Tenk også på at det er ikke alltid at varene det finnes flest av på bruktmarkedet er ting som tilhører gruppen av beste kjøp.

Her har du listen på 10 ting vi mener du bør satse på å kjøpe brukt om du vil spare penger uten å måtte nøye deg med nevneverdig dårligere kvalitet:

 1. Bolig – De beste bruktkjøpene finner du på boligmarkedet. Både eneboliger og fritidsboliger er som regel billigere å kjøpe brukt.
 2. Bil – Alle vet at en bil faller dramatisk i verdi de første to-tre årene. Man trenger derfor ikke tenke særlig lenge for å finne ut at det er bedre å kjøpe en fint brukt bruktbil. Ofte kan du ikke se på bilen at den har vært kjørt et år eller to, og finner du en slik bil er det som å kjøpe en ny bil til brukt pris.
 3. Sportsutstyr – Mange typer sportsutstyr, f.eks. alpinutstyr, langrennski og skøyter er utstyr som ikke har være mye brukt. Spesielt er det en god ide å kjøpe brukt om du har barn som raskt vil vokse ut av utstyret. Her kan du gjøre mange gode kjøp, spesielt om du kjøper utenfor sesongen. (Husk at sikkerhetsutstyr som hjelm ikke bør kjøpes brukt!)
 4. Leketøy – Barn i dag har som regel en overflod av leketøy. Når du rydder på barnerom, i skuffer og skap, innser du kanskje at det kunne være godt å kvitte seg med noen av lekene som sjelden eller aldri blir brukt. Bruktmarkedet er bra både for selger og kjøper.
 5. Bøker – Er også en av de beste tingene å kjøpe brukt. En bok blir ikke dårligere av at noen har lest den før, og du kan finne mange bøker brukt for bare noen kroner. Bakdelen med å kjøpe brukt er at du må vente en stund til den siste bestselgeren kommer på markedet. Men om du blir for utålmodig kan du kanskje ta deg en tur på biblioteket?
 6. CD/DVD – Her har vi samme filosofi som for bøker. Så sant en CD ikke har vært brukt som frisbee, er musikken like bra om noen har hørt den før. Prisen er lav i forhold til nye plater, og du kan gjøre mange gode kjøp.
 7. Verktøy – Om du ikke absolutt må ha de mest kjente merkene, og du kan se at verktøyet har vært brukt og behandlet med respekt kan du spare mye penger på å kjøpe brukt verktøy i steden for nytt.
 8. Møbler – Brukte møbler er mye billigere enn nye, selv om du kjøper møbler av høy kvalitet. På nettet (f.eks. QXL.no) kan du til og med få møbler helt gratis om du har muligheten til å hente de selv.
 9. Brudekjole – Kanskje en merkelig ting å ta med på denne listen, men skal du gifte deg så er en av de største utgiftene kjolen du skal ha på deg denne store dagen. En ny brudekjole med tilbehør ligger på minst 10 000 kr. Kjøper du brukt kan du få den til under halve prisen – og den har som oftest vært brukt bare en gang tidligere.
 10. Klær og barneutstyr – I dagens mote er det nesten et krav å blande nytt med brukt for å skape din egen stil. Å kjøpe brukte klær er alltid god butikk, og det finnes mange fine bruktbutikker.Skal du handle brukt er det alltid morsomt og nyttig å sjekke auksjonsider på nettet. Den største og beste auksjonsiden i Norge er QXL. Om du ikke er ute etter å kjøpe ting på auksjon, er Finn.no størst. Her kan du gjøre et kupp!

Andre nettsteder der du kan gjøre gode kjøp er:

Stikkord: , , , , ,

5 kommentarer
Legg igjen en kommentar »

 1. Bra liste – og bra side! CD/DVD og bøker må man kjøpe nytt når det kommer men resten er nok smarte tips ja.

 2. […] Kjøp ting brukt når du kan. Ting som sportsutstyr, leketøy, bøker, cd/dvd-er, verktøy, møbler, klær og barneutstyr er mye billigere å kjøpe brukt. Du kan finne saker av høy kvalitet om du ser deg rundt. Har du ikke en bra bruktbutikk der du bor, finner du mye bra på internett på sider som qxl.no, finn.no og andre. […]

 3. Utlys.no er en annen norsk nettside som tilbyr både annonser og auksjoner.

 4. Hei John, godt nytt år og takk for tipset!

 5. […] Kjøp ting brukt når du kan. […]

Legg igjen en kommentar -

XHTML: Du kan bruke følgende tagger: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>