Legg til Google Reader Legg til Økonomiguiden som RSS-feed. Få innlegg fra Økonomiguiden på epost.

10 ting du ikke bør kjøpe brukt

19. November 2007 | Av | Kategori: Sparetips | Permalenke

Vi skrev tidligere om 10 ting som lønner seg å kjøpe brukt, og nå kommer en oppfølging med 10 ting du ikke bør kjøpe brukt.

Denne listen inneholder hovedsaklig produkter som koster for mye å reparere om de går i stykker, og produkt som kan være direkte farlige om de ikke er i god stand. Hvilke produkter snakker vi da om?Generelt kan vi si at dyre brunevarer, som koster opp mot 10 000 kr og oppover, som regel er for dyre til kjøpes brukt. Med brunevarer mener vi:
* TV-apparat
* Radioer, klokkeradioer
* Video- og DVD-spillere
* Platespillere
* Forsterkere, høytalere, hjemmekinoanlegg
* Stereoanlegg
* CD-spillere, MP3-spillere
* Digitale TV-mottakere
* Paraboler med mikrobølgehoder
* Bilstereo

Let etter billige, nye brunevarer på nettet i steden for å kjøpe brukt:

I tillegg til at det er vanskelig å bedømme kvaliteten til disse produktene når de er brukte, kan de som alle andre elektriske apparater være direkte brannfarlige om de er skadet på noe vis. Hovedregelen om du må kjøpe slike produkter brukt, er å være veldig forsiktig.

Her har du listen med ting vi mener du ikke bør kjøpe brukt. Har du tillegg eller om du synes at noen av produktene ikke hører hjemme på listen kan du gjerne legge igjen en kommentar.

10 ting du ikke bør kjøpe brukt:

 1. Hjelm – Hjelmer er personlig sikkerhetsutstyr og bør ikke kjøpes brukt. Har en hjelm vært i asfalten bare en gang, så bør den byttes ut, selv om den ikke har synlige skader.
 2. Barnesete i bilen – Et barnesete hører hjemme i samme kategorien som en hjelm – personlig sikkerhetsutstyr. Du vet ingenting om hvordan barnesetet har vært behandlet, og heller ikke om den har vært med i en ulykke. Barnesetets sikkerhetsnivå er veldig viktig, og om setet har vært med i en ulykke, skal det kasserest. Det kan være umulig å se om et barnesete er skadet.
 3. Støvsuger – Nå kan du kjøpe en ny støvsuger til under tusenlappen. Å reparere en støvsuger koster fort det dobbelte. Med andre ord: Brukte støvsugere suger…
 4. Mobiltelefoner – Mobiltelefoner har sjelden lang nok levetid, og om du ikke vet hvordan den forrige eieren har behandlet telefonen sin kan det være smart å holde seg unna.
 5. Bærbar PC – Bærbare datamaskiner er dyre brunevarer. Det er vanskelig å undersøke kvaliteten på denne type produkter, og å reparere en laptop kan vise seg å bli en kostbar affære. Vår anbefaling er derfor: Styr unna kjøp av brukte bærbare datamaskiner!
 6. Digitalkamera og videokamera – Flere produkter som det er vanskelig å sjekke kvaliteten på. Disse produktene synker også veldig raskt i pris, og du kan finne en ny tilsvarende (og kanskje bedre) modell til samme pris som det brukte kameraet.
 7. Madrasser, dyner og puter – I gjennomsnitt svetter et voksent menneske bortimot 50 liter i sengen hvert år…..
 8. DVD spillere – Brunevarer – vanskelig å sjekke kvalitet. Et produkt som er vanlig å selge brukt, men styr unna! Du kan få en ny DVD spiller veldig billig.
 9. Sko – Sko og spesielt sko til barn bør ikke kjøpes brukt. Barneføtter bør forme sine egne sko i steden for å bli presset ned i en ny fotform. Kjøp ikke brukte sko, og i alle fall ikke til dine barn!
 10. Elektriske artikler – Det er alltid vanskelig å se om produktet er skadet, og det kan derfor være brannfarlig.
Stikkord:

En kommentar
Legg igjen en kommentar »

 1. jeg har kjøpt hele stereoanlegget mitt brukt. platespiller (minus stift)), forsterker og høyttalere. høngamle og fungerer perfekt! og til en billig penge. hadde ikke hatt penger til å kjøpe det kvalitetsnivået nytt. hvis man vet hva man gjør er det nullniks problem å kjøpe det brukt! må bare kunne teste ut før man kjøper. anbefales!

Legg igjen en kommentar -

XHTML: Du kan bruke følgende tagger: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>